Στη Βουλή η υποστελέχωση των Μονάδων Υγείας της Ηπείρου

Στη Βουλή η υποστελέχωση των Μονάδων Υγείας της Ηπείρου

Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καλεί στην Βουλή να δώσει εξηγήσεις, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί ως προς την στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας σε όλες τις κατηγορίες προσωπικού στην Ήπειρο, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Μπάρκας.

Ειδικότερα, ο κ. Μπάρκας κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση για την οριακή κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία της Ηπείρου, με το υπάρχον προσωπικό να υπερβαίνει εαυτόν για να προσφέρει ένα αξιοπρεπές επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Η Ερώτηση μπορεί να επικεντρώνεται στα Γενικά Νοσοκομεία και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ηπείρου, όμως η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στα Κέντρα Υγείας, στις Τοπικές Μονάδες Υγείας και στη στελέχωση των Αγροτικών Ιατρείων. Η υφιστάμενη κατάσταση στο πρωτοβάθμιο επίπεδο, πέρα από κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στους πολίτες, επιβαρύνουν παράλληλα τα νοσοκομεία της περιοχής που ήδη βρίσκονται στα όριά τους.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας παραμένουν λόγια ανεφάρμοστα.

Ο κ. Μπάρκας ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό, σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί για τη στελέχωση των Μονάδων Υγείας της Ηπείρου με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.
Στη Βουλή η υποστελέχωση των Μονάδων Υγείας της Ηπείρου Στη Βουλή η υποστελέχωση των Μονάδων Υγείας της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 05, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.