Με κορυφαίους ομιλητές και μεγάλη επιτυχία η Ημέρα Φυσικών Επιστημών

Με κορυφαίους ομιλητές και μεγάλη επιτυχία η Ημέρα Φυσικών Επιστημών


Η Ημέρα Φυσικών Επιστημών των Αρσακείων πραγματοποιήθηκε εφέτος στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων με τη συμμετοχή 600 μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών όλων των Αρσακείων Γυμνασίων και των Λυκείων καθώς πολλών δημοσίων σχολείων της πόλης.

Η εκδήλωση περιελάβανε αρχικά ομιλίες από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σταμάτιο Κριμιζή, Ομότιμο Διοικητή Διαστημικών Προγραμμάτων, Johns Hopkins University, Επικεφαλής Ερευνητή, NASA Voyager 1 & 2, ο οποίος αναφέρθηκε στις διαστημικές αποστολές που συμμετείχε ως επικεφαλής, και τον κ. Ευάγγελο Ν. Γαζή, Ομότιμο Καθηγητή Πειραματικής Σωματιδιακής Φυσικής ΕΜΠ, που παρουσίασε το πως φτάσαμε στα είδη των στοιχειωδών σωματείων καθώς και στα χαρακτηριστικά τους.

Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάστηκαν διδακτικά σενάρια από εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης και πειράματα επίδειξης από τους υπευθύνους ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, Β. Νούση και Ν. Παναγιωτίδη, από τον καθ. Χημείας Κ. Σκομπρίδη και από τους μαθητές που ομολογουμένως έκλεψαν την παράσταση.

Στην παρουσίαση των διδακτικών σεναρίων προέδρευσαν οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου
Ιωαννίνων Κων/νος Κώτσης (Φυσικής), Κων/νος Σκομπρίδης (Χημείας), ο Ομότιμος Καθηγητής Γ. Θυφρονίτης (Βιολογίας) και ο Επίκ. Καθηγητής Νικ. Μπάκας (Φυσικής) και ο Σύμβουλος ΠΕ04 Δημ. Κόρακας.

Και την αποφώνηση της Ημερίδας έκανε ο Καθ. Φυσικής Κ. Κώτσης.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχη κ. Αγνή Νάκου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέφανος Σίντος, ο Πρόεδρος Τμήματος Φυσικής κ. Σ. Κοέν και η Διευθύντρια Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων κ. Σταματία Λογοθέτη.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν το 3ο, το 9ο, το 10ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Σχολείο, τα Γυμνάσια Μπιζανίου και Κατσικά, το 3ο , 4ο, το 5ο, το 7ο ΓΕΛ Ιωαννίνων καθώς και το Λύκειο Ελεούσας.

Πηγή epiruspost.gr
Με κορυφαίους ομιλητές και μεγάλη επιτυχία η Ημέρα Φυσικών Επιστημών Με κορυφαίους ομιλητές και μεγάλη επιτυχία η Ημέρα Φυσικών Επιστημών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.