ΤΕΕ και Πολιτική Προστασία συζητούν για τις φυσικές καταστροφές και την πρόληψη

ΤΕΕ και Πολιτική  Προστασία συζητούν για τις φυσικές καταστροφές και την πρόληψη


Μια ιδιαίτερα σημαντική και επίκαιρη εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Η εκδήλωση, είναι ανοικτή για όλους και θα γίνει την Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 19.00, στην αίθουσα του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, με θέμα: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Κινδύνων».

Κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν από τους ομιλητές, μείζονα και επίκαιρα θέματα, όπως η σύνταξη σχεδίων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και η προληπτική απομάκρυνση πολιτών σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς, η εκκένωση παραθαλάσσιου οικισμού λόγω δασικής πυρκαγιάς, αλλά και το θέμα της κήρυξης περιοχών σε έκτακτη ανάγκη Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19.00-19.20:

Χαιρετισμοί:

Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου – Λευκάδας

Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Χαιρετισμός από τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου

Χαιρετισμοί από επίσημους προσκεκλημένους.

Ομιλίες – Παρουσιάσεις:

19.20-20.50:

– Σύνταξη Σχεδίων Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Οργανωμένη Προληπτική Απομάκρυνση Πολιτών σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς – Δ. Αλεξανδρής, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Διεύθυνσης Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

– Casestudy: Εκκένωση παραθαλάσσιου οικισμού λόγω δασικής πυρκαγιάς – Ν. Μαυρογιώργου, Μηχανικός Επιστήμης Υλικών, PhDCan. «Analysis and Management of Natural Disasters and Technological RisksLaboratory – ASSIST Lab».

– Κήρυξη Περιοχών σε Έκτακτη Ανάγκη Πολιτικής Προστασίας – Ε. Αθηναίου, Προϊσταμένη Τμήματος Εθνικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Διεύθυνσης Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

– Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ο εθελοντισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Κ. Κίτσιος, Αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης – Μ. Κόκορη, Αναπλ. Προϊσταμένη Τμ. Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Πηγή epiruspost.gr
ΤΕΕ και Πολιτική Προστασία συζητούν για τις φυσικές καταστροφές και την πρόληψη ΤΕΕ και Πολιτική  Προστασία συζητούν για τις φυσικές καταστροφές και την πρόληψη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.