Θολό το καθεστώς μίσθωσης για το Δρέπανο

Θολό το καθεστώς μίσθωσης για το Δρέπανο


Θολό προς το παρόν παραμένει το καθεστώς μίσθωσης αιγιαλού και παραλίας για το Δρέπανο. Θολή και η έκταση που θα έχουν οι μισθώσεις αυτές λόγω των περιορισμών που εισάγει το νέο νομοσχέδιο για τις περιοχές Natura όπως είναι χαρακτηρισμένη η συγκεκριμένη.

Το Δρέπανο και το Μακρυγιάλι μετά τις αλλαγές που επήλθαν με την χερσαία ζώνη περιλαμβάνεται στα τμήματα που έχουν αποδοθεί στο Δήμο.

Αυτό όμως δεν αρκεί ώστε να έχει ο Δήμος τον πρώτο και κύριο λόγο για τις μισθώσεις που θα γίνουν στην διάρκεια της θερινής περιόδου.

Ο νέος νόμος προβλέπει ότι οι μισθώσεις θα γίνονται από την Κτηματική Υπηρεσία μέσω ηλεκτρονικών διαγωνισμών. Ο Δήμος θα εισπράττει ένα μέρος των εσόδων, 30 ή 40% ενώ θα έχουν την ευθύνη για τη ναυαγοσωστική κάλυψη και την καθαριότητα.

Στην περίπτωση που υιοθετηθούν οι αλλαγές για τις προστατευόμενες περιοχές στην περίπτωση του Δρεπάνου θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές αφού θα μισθωθεί μόνο ένα μικρό μέρος της παραλίας ή ενδεχομένως και καθόλου.

Τα θέματα αυτά απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας και θα επανέλθουν με την οριστικοποίηση του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Πηγή  epiruspost.gr
Θολό το καθεστώς μίσθωσης για το Δρέπανο Θολό το καθεστώς μίσθωσης για το Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.