Εκδηλώσεις για το Μήνα Μάρτιο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Εκδηλώσεις για το Μήνα Μάρτιο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Ο κύκλος των εκδηλώσεων για το 2024 ξεκινάει για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την Τρίτη 5 Μαρτίου και ώρα 18:00 με μία ενδιαφέρουσα διάλεξη της Ομότιμης Καθηγήτριας Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μαρίας Ευθυμίου, με θέμα «Κεντρικά Σημεία της Ιστορίας του Ελληνισμού».

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.
Πρόκειται για ένα ταξίδι στα 3.500 χρόνια καταγεγραμμένης ιστορίας του ελληνισμού με αναφορά στους σημαντικούς σταθμούς που διαμόρφωσαν την ιστορική ταυτότητά του.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 11:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της μαθητικής έκθεσης ζωγραφικής «Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» με έργα μαθητών του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, εμπνευσμένα από το βραβευμένο ομότιτλο βιβλίο της Μάγιας Δεληβοριά. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Σύγχρονων Τεχνών για παιδιά και εφήβους με τίτλο «Είμαστε oι έφηβοι-Η αλφαβήτα της εφηβείας».
Υπεύθυνη Εικαστικός: Γεωργία Μάντζου
Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου.
Η έκθεση διοργανώνεται από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αβγό ΑΜΚΕ σε συνεργασία με το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.
Η δράση τελεί υπό την Αιγίδα του ΥΠΠΟ
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 20:30 η πολιτιστική ομάδα «Άτυπη Σύναξη», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, διοργανώνει ποιητική μουσική βραδιά αφιερωμένη σε πέντε Ηπειρώτες ποιητές. Θα διαβαστούν ποιήματα των: Μιχάλη Γκανά, Άλκη Αλκαίου, Βασίλη Γκουρογιάννη, Γιάννη Ζαρκάδη, Γιάννας Κούλα υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιώργου Ντάλλα. Επί σκηνής οι μουσικοί: Αλεξάνδρα Μπεζεβέγκη φλάουτο, Νίκος Νοτίδης ακορντεόν, Γιώργος Ντάλλας κιθάρα, Βαρβάρα Τζοβάρα και Ωρίωνας Ντάλλας τραγούδι. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η Χαρίκλεια Δήμου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
Εκδηλώσεις για το Μήνα Μάρτιο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Εκδηλώσεις για το Μήνα Μάρτιο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 27, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες