Ενταγμένο από το 2008 το υπαίθριο θέατρο κι ακόμη δεν έχει τελειώσει!

Ενταγμένο από το 2008 το υπαίθριο θέατρο κι ακόμη δεν έχει τελειώσει!


Το 2008 εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η κατασκευή του υπαίθριου θεάτρου Ηγουμενίτσας… Φτάσαμε στο 2024 και το έργο ακόμη δεν έχει δεν έχει ολοκληρωθεί!

Μοιάζει απίθανο όμως είναι μία ακόμη θλιβερή ελληνική πραγματικότητα.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.631.490 ευρώ και με την έκπτωση ο εργολάβος ανέλαβε να το κατασκευάσει με το ποσόν των 1.082.429 ευρώ.

Τα αίτια που έχουν προκαλέσει την πολυετή καθυστέρηση είναι πολλά… Έτσι ο Δήμος Ηγουμενίτσας οδηγήθηκε από παράταση σε παράταση και στο τέλος του προηγούμενου έτους και σε μία συμπληρωματική σύμβαση.

Η πολυετή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του υπαίθριου θεάτρου αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της λογοδοσίας και μετά από σχετικό ερώτημα που είχε καταθέσει ο Αντώνης Μπέζας.

Μάλιστα θύμισε ότι η ένταξή του είχε γίνει από τον ίδιο όντας τότε Υφυπουργός ενώ ανέφερε ότι μέχρι στιγμής ο χώρος του θεάτρου έχει βανδαλιστεί τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κάτσιος ανέφερε ότι έχουν ανατεθεί οι συμπληρωματικές εργασίες και σύμφωνα με τον προγραμματισμό το έργο θα έχει ολοκληρωθεί τον Μάιο.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νταής από την πλευρά του σημείωσε ότι πρόκειται για μία περίπτωση που πρέπει να εξεταστεί τι πήγε λάθος και συμπλήρωσε πως όταν προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται στη φάση της ωρίμανσης των έργων τότε βγαίνουν με μεγαλύτερη ένταση στη φάση της υλοποίησης…

Πηγή epiruspost.gr
Ενταγμένο από το 2008 το υπαίθριο θέατρο κι ακόμη δεν έχει τελειώσει! Ενταγμένο από το 2008 το υπαίθριο θέατρο κι ακόμη δεν έχει τελειώσει! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 01, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.