Μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας ενημερώθηκαν για τη δωρεά μυελού των οστών και την αιμοδοσία

Μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας ενημερώθηκαν για τη δωρεά μυελού των οστών και την αιμοδοσία


Στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση από τον ιατρό αιματολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, κ. Χρήστο Μεμμο, και τη νοσηλεύτρια κ. Ρουπακιά Θεοδοσία. 
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Γ' Λυκείου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση, η οποία είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το μαθητικό πληθυσμό για τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών και της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Ο κ. Μεμμος και η κ. Θεοδοσία εξήγησαν λεπτομερώς τις διαδικασίες της δωρεάς και τα οφέλη που προσφέρουν στους ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού ή αίμα. 
Παράλληλα, τόνισαν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που εκφράζονται μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς η δωρεά αίματος μπορεί να σώσει ζωές σε περιπτώσεις ατυχημάτων ή σοβαρών ασθενειών.
Η ενημερωτική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και συζήτηση, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους και να συζητήσουν τις εμπειρίες τους σχετικά με το θέμα. 
Η παρουσίαση αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές να κατανοήσουν και να ενημερωθούν για τη σημασία της ανθρώπινης αλληλεγγύης και της εθελοντικής δράσης στον τομέα της υγείας.
Μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας ενημερώθηκαν για τη δωρεά μυελού των οστών και την αιμοδοσία Μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας ενημερώθηκαν για τη δωρεά μυελού των οστών και την αιμοδοσία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 29, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.