87 αιολικά,129 υδροηλεκτρικά, 68 φωτοβολταϊκά τα αδειοδοτημένα έργα στην Ήπειρο!

87 αιολικά,129 υδροηλεκτρικά, 68 φωτοβολταϊκά τα αδειοδοτημένα έργα στην Ήπειρο!

Σχεδόν 300 είναι τα αδειοδοτημένα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα στοιχεία Φεβρουαρίου της ΡΑΕ.

Για την ακρίβεια τα έργα στην περιοχή ανέρχονται στα 295 εκ των οποίων τον πρώτο λόγο έχουν τα υδροηλεκτρικά και ακολουθούν τα αιολικά.

Αναλυτικά πρόκειται για 87 αιολικά πάρκα, 129 ΜΥΗΕ, 68 φωτοβολταϊκά και 11 μονάδες επεξεργασίας βιομάζας.

Η κατανομή ανά νομό είναι η ακόλουθη:

-47 στην ΠΕ Θεσπρωτίας,

-53 στην ΠΕ Άρτας,

-165 στην ΠΕ Ιωαννίνων

-30 στην ΠΕ Πρέβεζας

Τα μεγαλύτερα έργα ΑΠΕ σχεδιάζονται στην περιοχή της Λάκκας Σουλίου. Συνολικά 16 αιολικά πάρκα μαμούθ, με συνολική ισχύ 486MW, θα παράγουν σχεδόν το 50% της ενέργειας ( 1051,6MW) που θα παράγει όλη η Ήπειρος.

Για τα υδροηλεκτρικά την τιμητική της έχει η περιοχή της Κόνιτσας! Συνολικά 48 έργα σχεδιάζονται στη Λεκάνη Απορροής του Αώου σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΕ.

Η υφιστάμενη και προγραμματιζόμενη ισχύς των ΜΥΗΕ στη ΛΑΠ Αώου φτάνει τα 74,55 MW.

Μεγαλύτερη διασπορά έχει η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.

Στο Νομό Ιωαννίνων τα περισσότερα αφορούν στο Δήμο Ζίτσας. Στο Νομό Άρτας ο μεγαλύτερος αριθμός εντοπίζεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αρταίων, στο Νομό Θεσπρωτίας πόλος έλξης των φωτοβολταϊκών το Μαργαρίτι και στο Νομό Πρέβεζας στην περιοχή του Θεσπρωτικού.

-Τα στοιχεία έχει επεξεργαστεί η παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης και θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στην συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη!

  Πηγή epiruspost.gr
87 αιολικά,129 υδροηλεκτρικά, 68 φωτοβολταϊκά τα αδειοδοτημένα έργα στην Ήπειρο! 87 αιολικά,129 υδροηλεκτρικά, 68 φωτοβολταϊκά τα αδειοδοτημένα έργα στην Ήπειρο! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.