Ο «κομήτης του διαβόλου» πλησιάζει τη Γη και θα είναι ορατός με γυμνό μάτι

Ο «κομήτης του διαβόλου» πλησιάζει τη Γη και θα είναι ορατός με γυμνό μάτι


Με γυμνό μάτι θα είναι ορατός ο επονομαζόμενος και ως «κομήτης του διαβόλου», ο οποίος επιστρέφει ξανά στην τροχιά της Γης μετά από σχεδόν 70 χρόνια.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το φαινόμενο θα λάβει χώρα στις 30 και 31 Μαρτίου, οπότε και θα είναι εμφανής ο κομήτης 12P/Pons-Brooks.

Ο κομήτης θα φτάσει στο πλησιέστερο σημείο του στον Ήλιο στις 21 Απριλίου, πριν χαθεί ξανά στο ηλιακό σύστημα, όπου θα ξεκινήσει την νέα του τροχιά.

Είναι ευρύτερα γνωστός και ως «κρυοηφαιστειακός κομήτης», που σημαίνει ότι αποτελείται από ένα παγωμένο κέλυφος γεμάτο με αέριο.

Σημειώνεται ότι στις 31 Μαρτίου, το 12P/Pons–Brooks θα απέχει μόλις 0,5 μια μοίρα από το φωτεινό αστέρι που ονομάζεται Hamal».

Ο κομήτης του διαβόλου καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1812 από τον Jean-Louis Pons, αλλά οι παρατηρήσεις δεν ήταν αρκετά ακριβείς για να προβλέψουν πότε ή πού θα επέστρεφε μέχρι που ανακαλύφθηκε ξανά το 1883 από τον William Brooks.

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.