Δέκα μέλη του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος βγήκαν νικητές!

Δέκα μέλη του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος βγήκαν νικητές!

Την δεύτερη ευκαιρία για τη ζωή κέρδισαν δέκα μέλη του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος που ολοκλήρωσαν τα προγράμματα και επανεντάσσονται στην κοινωνία.

Η τελετή ολοκλήρωσης έγινε σε ζεστό κλίμα, επισφράγισε και επιβράβευσε την θεραπευτική πορεία των ανθρώπων που άλλαξαν τρόπο ζωής και επανήλθαν ως ισότιμα μέλη στην κοινωνία.

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσιάστηκε ένα σύντομο και επίκαιρο θεατρικό δρώμενο από τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας με αντιπολεμικό μήνυμα.

Τα μέλη που ολοκλήρωσαν μοιράστηκαν συναισθήματα και σκέψεις ,ευχαρίστησαν τις οικογένειές τους, την ομάδα τους αλλά και τον εαυτό τους. «Ένα μεγάλο μπράβο σε μένα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Α. ενώ στάθηκαν στο νόημα της προσπάθειας, το οποίο επισήμαναν στα παιδιά που τώρα ξεκινούν την πορεία τους στις μονάδες του ΚΕΘΕΑ.

«Ελπίζουμε ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του Φορέα να παραμείνει ενεργή η θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ ώστε να επαναληφθεί η τελετή και την επόμενη χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία της επιλογής στην ψυχοκοινωνική προσέγγιση η οποία στοχεύει στις ρίζες του προβλήματος, υποστηρίζει ολοκληρωμένα τον άνθρωπο και τον εμπλέκει ενεργητικά στη διαδικασία της προσωπικής του αλλαγής. Δωρεάν, χωρίς διακρίσεις, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο» επισημάνθηκε.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών και κοινωνικών θεσμών της πόλης και της Ηπείρου ευρύτερα. Πιο συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης κα Αγνή Νάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Α΄ βάθμιας υγείας κα Ελένη Περιστέρη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος κοινωνικής πρόνοιας και συνοχής κα Μαργαρίτα Γκογκάκη, η Αντιδήμαρχος κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών κα Σοφία Μαρκούλα, ο Πανοσιολογιότατος Καλλίνικος εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, το επίτιμο μέλος του Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ κα. Βάσω Παπαδιώτη και εκπρόσωποι επιστημονικών και κοινωνικών φορέων.

Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος απευθύνει ευχαριστίες στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας.

  Πηγή epiruspost.gr
Δέκα μέλη του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος βγήκαν νικητές! Δέκα μέλη του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος βγήκαν νικητές! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 29, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες