Με λαμπρές εκδηλώσεις η Ολυμπιακή Φλόγα σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα

Με λαμπρές εκδηλώσεις η Ολυμπιακή Φλόγα σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα


Μέρος της μεγάλης Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας θα αποτελέσουν τα Ιωάννινα αλλά και η Ηγουμενίτσα. Οι δύο πόλεις της Ηπείρου θα υποδεχθούν την Ολυμπιακή Φλόγα κατά το ταξίδι που θα κάνει στην Ελλάδα πριν καταλήξει στο Παρίσι.

Οι προετοιμασίες και στις δύο πόλεις έχουν ήδη ξεκινήσει καθώς πέρα από την λαμπαδηδρομία θα υπάρξει και σειρά εκδηλώσεων.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στα Γιάννενα από τη Βεργίνα την Τρίτη 23 Απριλίου. Προβλέπεται διανυκτέρευση στην πόλη ώστε την Τετάρτη 24 του μήνα να συνεχιστεί η λαμπαδηδρομία με προορισμό την Ηγουμενίτσα και εν συνεχεία την Κέρκυρα.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής μετά από συζητήσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραμείνει κάποιες ώρες στην πόλη ώστε στο διάστημα αυτό να διοργανωθούν εκδηλώσεις από το Δήμο και φορείς της περιοχής.

Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας τυγχάνει μεγάλης προβολής –από ορισμένα δίκτυα καλύπτεται και ζωντανά- και αποτελεί μία καλή αφορμή και για προβολή της περιοχής.

Όπως ήδη είναι γνωστό πρώτος Λαμπαδηδρόμος θα είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος, ενώ την Φλόγα θα μεταφέρει τελευταία στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών με αρχηγό τον ασημένιο ολυμπιονίκη του Τόκιο 2020, Γιάννη Φουντούλη, ο οποίος θα την παραδώσει στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο για να την μεταλαμπαδεύσει στην Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024».

Η Αφή της Φλόγας θα γίνει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και θα ξεκινήσει ένα ταξίδι έντεκα ημερών. Περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, διανύοντας πάνω από 5000 χιλιόμετρα σε 41 Δήμους και καταλήγοντας στις 26 Απριλίου 2024, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Αγώνες.

 πηγή epiruspost.gr
Με λαμπρές εκδηλώσεις η Ολυμπιακή Φλόγα σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα Με λαμπρές εκδηλώσεις η Ολυμπιακή Φλόγα σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 27, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.