Μπίζνες Ράμα με συμμετοχή Τραμπ στη Χιμάρα εξηγούν την φυλάκιση Μπελέρη

Μπίζνες Ράμα με συμμετοχή Τραμπ στη Χιμάρα εξηγούν την φυλάκιση Μπελέρη


Ένας χορός τρελών συμφερόντων που φτάνει μέχρι την οικογένεια Τραμπ στήνεται στην παράκτια ζώνη της Αλβανίας που στο επίκεντρο έχει την Χιμάρα και την ευρύτερη περιοχή. Χορός συμφερόντων με πρωταγωνιστή τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα ο οποίος προ λίγων ημερών επιτέθηκε σε δημοσιογράφο που τόλμησε να τον ρωτήσει για την… στρατηγική επένδυση του γαμπρού Τραμπ στο νησάκι Σάσων.

Δύο 24ωρα αργότερα συλλαμβάνεται μετά από καταγγελίες ο διορισμένος από τον Ράμα Δήμαρχος Χιμάρας Jorgo Goro καθώς φέρεται ότι εμπλέκεται σε τεράστια σκάνδαλα με παραχωρήσεις γης σε δήθεν στρατηγικούς επενδυτές.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή ζει μεγάλος αριθμός μειονοτικών στους οποίους μετά την δήμευση των περιουσιών από το καθεστώς Χότζα δεν έχουν αποδοθεί τίτλοι ιδιοκτησίας.

Σκοπός είναι ο στενός κύκλος που έχει δημιουργήσει ο Ράμα να υφαρπάξει τις περιουσίες αυτές και να προχωρήσει σε τουριστικές επενδύσεις.

Το παραλιακό μέτωπο της Αλβανίας από τα σύνορα με την Ελλάδα και μέχρι το Δυρράχιο είναι πανέμορφο και αποτελεί πόλο έλξης για ισχυρά οικονομικά συμφέροντα με τις ευλογίες πάντα του Αλβανού πρωθυπουργού.

Δεν είναι άσχετη με τα σχέδια αυτά η συνεχιζόμενη κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη. Η ανάληψη καθηκόντων από έναν άνθρωπο που δεν ελέγχεται από τον Ράμα θα μπορούσε να βάλει φραγμό στα σχέδια για τις στρατηγικές επενδύσεις.

Με ανακοίνωσή τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μπελέρη στη Χιμάρα καταγγέλλουν τον Έντι Ράμα πως επιχειρεί να επιβάλει δήμαρχο της αρεσκείας του στην πόλη, μετά τη σύλληψη του, επίσης διορισμένου από την κυβέρνηση Ράμα, δημάρχου της πόλης Γκέργκι Γκόρος.

Η παράταξη του Φρέντι Μπελέρη κάνει λόγο για μία ακόμα μεθόδευση της κυβέρνησης Ράμα, για να επιβάλει εκ νέου τον δήμαρχο της αρεσκείας του, ενώ παραθέτει μία σειρά από γεγονότα που, όπως υποστηρίζει, δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας προαλείφει για τον δημαρχιακό θώκο τον πρώην σοσιαλιστή βουλευτή Βαγγέλη Τάβο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σύλληψη έρχεται συμπτωματικά εννέα ημέρες αφότου ο Ράμα διόρισε τον ομογενή και πρώην στέλεχος και βουλευτή του κόμματος του Βαγγέλη Τάβο περιφερειάρχη Αυλώνας ,ο οποίος έτσι έχει και την εποπτεία και διαχείριση για τον Δήμο Χιμάρας. Και συγχρόνως θα μπορεί να ισχυρισθεί ό,τι η δίωξη και η φυλάκιση Μπελέρη δεν στρέφεται εναντίον της μειονότητας.

Επίσης στην ανακοίνωση, αναφέρεται και το ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον να τον ορίσει και υποψήφιο για τις αναμενόμενες νέες δημοτικές εκλογές, μετά την οριστική καταδίκη του εκλεγμένου δημάρχου.

Καταλήγοντας, επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για άμεση αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη καθώς, όπως χαρακτηριστικά λένε, οι Χιμαριώτες θέλουν τον δήμαρχο που ψήφισαν και όχι τον αρεστό του Ράμα.

Πηγη epiruspost.gr

Μπίζνες Ράμα με συμμετοχή Τραμπ στη Χιμάρα εξηγούν την φυλάκιση Μπελέρη Μπίζνες Ράμα με συμμετοχή Τραμπ στη Χιμάρα εξηγούν την φυλάκιση Μπελέρη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 26, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.