Αυξημένα τα κρούσματα στρεπτόκοκκου… Δύο τα σοβαρά που έφτασαν στο Πανεπιστημιακό

Αυξημένα τα κρούσματα στρεπτόκοκκου… Δύο τα σοβαρά που έφτασαν στο Πανεπιστημιακό



Αυξημένα είναι τα κρούσματα στρεπτόκοκκου που καταγράφονται το διάστημα αυτό και στην περιοχή των Ιωαννίνων. Αυξημένα μεν αλλά δεν συντρέχουν λόγοι ιδιαίτερης ανησυχίας, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Αικατερίνη Σιώμου σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1 υπογράμμισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών παρουσιάζει τα συνήθη συμπτώματα, αυτά δηλαδή της φαρυγγοαμυγδαλίτιδας ενώ η επίκουρη καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας Φανή Λαδωμένου υπογράμμισε την ανάγκη οι γονείς να απευθύνονται στον παιδίατρο όταν δουν ύποπτα συμπτώματα και να μην προχωρούν μόνοι τους στην διενέργεια τεστ.

Η παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου το τελευταίο διάστημα διαχειρίστηκε δύο σοβαρά περιστατικά διεισδυτικής λοίμωξης.

Το ένα παιδί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ενώ το δεύτερο χρειάστηκε να διακομισθεί στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία καθώς απαιτούνταν και ειδικότητες που δεν διαθέτει το Πανεπιστημιακό.

«Στο ένα παιδί έγινε επέμβαση. Το δεύτερο χρειάστηκε διακομιδή.. Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει παιδοχειρουργό και παιδοαναισθησιολόγο. Είναι ένα από τα προβλήματα που σκοντάφτει και η ίδρυση της ΜΕΘ Παίδων. Δεν έχουν καλυφθεί οι ειδικότητες αυτές.. Είναι μεγάλο έλλειμμα η απουσία παιδοχειρουργού και αναισθησιολόγου παρά την μεγάλη βοήθεια που έχουμε από τους αναισθησιολόγους ενηλίκων» υπογράμμισε η κ. Σιώμου.

Η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής τόνισε για μία ακόμη φορά την ανάγκη για μόνιμη κάλυψη των θέσεων αυτών κάτι που θα διευκόλυνε και θα αναβάθμιζε την λειτουργία αλλά και θα αποτελούσε τη βάση για την Εντατική Παίδων.  

Πηγή epiruspost.gr
Αυξημένα τα κρούσματα στρεπτόκοκκου… Δύο τα σοβαρά που έφτασαν στο Πανεπιστημιακό Αυξημένα τα κρούσματα στρεπτόκοκκου… Δύο τα σοβαρά που έφτασαν στο Πανεπιστημιακό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 01, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.