Θετικό το αποτύπωμα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στην 9η Διεθνή Σύσκεψη «Our Ocean»

Θετικό το αποτύπωμα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στην 9η Διεθνή Σύσκεψη «Our Ocean»


· Σταθερή συμμετοχή της ΕΛΟΠΥ σε διεθνείς διοργανώσεις

· Δέσμευση στην ανάπτυξη του κλάδου και την προστασία της θάλασσας

· Προώθηση του διεθνούς χαρακτήρα της Οργάνωσης


Με την πολυεπίπεδη παρουσία της στην 9η Διεθνή Σύσκεψη «Our Ocean», η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), δημιουργεί θετικό κλίμα για την εξέλιξη της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και τις πρωτοβουλίες του κλάδου στην προστασία της διαφανούς ελληνικής θάλασσας και της μοναδικής βιοποικιλότητας της.

Στην παρέμβαση της στο panel «Food Security: The role of sustainable aquatic/ Blue Foods in the green transition» που οργάνωσε το European Bureau for Conservation and Development, η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η μεγαλύτερη μας πρόκληση σε σχέση με την κλιματική αλλαγή είναι η προσαρμογή της λειτουργίας της ιχθυοκαλλιέργειας σε αυτήν την νέα πραγματικότητα, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική ισορροπία ανάμεσα στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη του κλάδου.» Ο Γιάννης Πελεκανάκης, Διευθυντής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, στο panel «Sustainable small-scale aquaculture in the SE Mediterranean» που οργάνωσε η οργάνωση «Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά» μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην στασιμότητα της παραγωγής του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την εξάρτηση των αγορών της Ε.Ε. από εισαγόμενα προϊόντα, τον ρόλο της υδατοκαλλιέργειας μικρής κλίμακας στην κοινωνική συνοχή παράκτιων περιοχών αλλά και την εν εξελίξει διαδικασία καθιέρωσης δεικτών περιβαλλοντικής αειφορίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, της Κομισιόν, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι ελληνικών και διεθνών φορέων, συμπεριλαμβανομένων επίσημων επιτετραμμένων, δοκίμασαν ελληνικά φρέσκα ψάρια Fish from Greece και παρακολούθησαν δύο documentaries της ΕΛΟΠΥ που αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στην οικονομία, την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, τη διατροφή και την απασχόληση.



Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Η ΕΛΟΠΥ, κύριος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP), του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) και του European Aquaculture Society (EAS), αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.

Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. Επιπλέον, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish from Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece

Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece έχουν απαράμιλλη φρεσκάδα, υπέροχη γεύση, εξαιρετική ποιότητα και πλούσια θρεπτικά συστατικά. Αναπτύσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, την πεντακάθαρη διαυγή θάλασσα της χώρας μας, σύμφωνα με αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφονται με εξαιρετικής ποιότητας, πλήρως ισορροπημένες μη γενετικά τροποποιημένες ιχθυοτροφές.
Θετικό το αποτύπωμα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στην 9η Διεθνή Σύσκεψη «Our Ocean» Θετικό το αποτύπωμα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στην 9η Διεθνή Σύσκεψη «Our Ocean» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 17, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.