Εορτολόγιο: Πότε πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου – Γιατί δεν εορτάζεται σήμερα

Εορτολόγιο: Πότε πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου – Γιατί δεν εορτάζεται σήμερα



Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, η μεγάλη γιορτή του Αγίου Γεωργίου επηρεάζεται από τη Σαρακοστή και την ημέρα που προκύπτει κάθε χρόνο το Πάσχα.

Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Η Ανάσταση είναι κινητή εορτή και υπολογίζεται με βάση την Πανσέληνο. Συγκεκριμένα, καθορίζεται ως την Κυριακή μετά την πρώτη Πανσέληνο που βγαίνει μετά την εαρινή ισημερία. Ανάλογα λοιπόν με την ημερομηνία που γιορτάζεται το Πάσχα, καθορίζεται και εκείνη του Αγίου Γεωργίου.

Ετσι, αν η 23η Απριλίου βρίσκεται εντός της Σαρακοστής, τότε η γιορτή μεταφέρεται για την επόμενη μέρα του Πάσχα. Ειδικότερα, όταν η 23η Απριλίου πέφτει πριν το Πάσχα, δηλαδή πριν ή και την ίδια μέρα με την Κυριακή του Πάσχα, τότε αυτομάτως η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται για την Δεύτερη μέρα του Πάσχα. Διαφορετικά γιορτάζεται κανονικά στις 23 Απριλίου.

Ενδεικτικά, η μεγάλη αυτή γιορτή πέφτει

• Για το 2024: 06 Μαΐου (έχει αλλάξει η ημερομηνία λόγω Πάσχα)
• Για το 2025: 23 Απριλίου (πέφτει κανονικά)
• Για το 2026: 23 Απριλίου (πέφτει κανονικά)
Εορτολόγιο: Πότε πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου – Γιατί δεν εορτάζεται σήμερα Εορτολόγιο: Πότε πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου – Γιατί δεν εορτάζεται σήμερα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.