Οι γονείς θα πληρώνουν τις ζημιές από βανδαλισμούς στα σχολεία

Οι γονείς θα πληρώνουν τις ζημιές από βανδαλισμούς στα σχολείαΣτο θέμα των βανδαλισμών στα σχολεία και στο ποιος θα πληρώνει το μάρμαρο αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, τονίζοντας ότι «με τον ίδιο τρόπο που πληρώνονται όλες οι παραβάσεις, μέσω της εφορίας, θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που θα προκαλούν τα παιδιά τους».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι οι γονείς έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να καταβάλλουν τα χρήματα οι ίδιοι στο σχολείο, χωρίς στην περίπτωση αυτή να τους βεβαιωθεί το πρόστιμο.

Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα πρόστιμα αφορούν περιπτώσεις που δεν έχουν να κάνουν με τη συνήθη φθορά που προκαλείται σε ένα σχολείο, αλλά με τους βανδαλισμούς.

Η κυρία Μακρή χαρακτήρισε τη βία των ανηλίκων ως ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, για το οποίο η Πολιτεία οφείλει πολλές φορές να αναπληρώσει το κενό της οικογένειας.

Η υφυπουργός προανήγγειλε ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουν τοποθετηθεί παντού διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία, ενώ διευκρίνισε ότι με εντολή πρωθυπουργού γίνονται έρευνες από το Τεχνικό Επιμελητήριο για την σχολική στέγη, δηλαδή εάν τα κτίρια έχουν αντισεισμικό συντελεστή και εάν είναι ασφαλή.

Πηγή epiruspost.gr
Οι γονείς θα πληρώνουν τις ζημιές από βανδαλισμούς στα σχολεία Οι γονείς θα πληρώνουν τις ζημιές από βανδαλισμούς στα σχολεία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 15, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες