Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Β’ Δομικών με σκοπό: τη “Χωρική Αναπαράσταση τις περιοχής του Κάστρου της Ηγουμενίτσας”

Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Β’ Δομικών με σκοπό: τη “Χωρική Αναπαράσταση τις περιοχής του Κάστρου της Ηγουμενίτσας”


Οι μαθητές του τμήματος Β’ Δομικών του σχολείου μας, καθώς και το τμήμα Α2 συμμετείχαν στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Κάστρου της Ηγουμενίτσας την Τετάρτη 10/04/2024.

Σκοπός της διοργάνωσης της επίσκεψης ήταν οι μαθητές μας να εξοικειωθούν με την ανάγνωση τοπογραφικών χαρτών και ρυμοτομικών σχεδίων της περιοχής του Κάστρου με βιωματικό τρόπο σε συνδυασμό με την επαφή και την πληροφόρηση για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Οι μαθητές αναγνώρισαν χαρακτηριστικά κτίρια και σημεία της περιοχής που στη συνέχεια θα επεξεργαστούν σε ψηφιακούς χάρτες με τη χρήση του QGIS. .

Ευχαριστούμε θερμά την Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας που ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμά μας και την αρχαιολόγο κα. Νάντια Παππά που είχε την καλοσύνη να μοιραστεί μαζί μας πληροφορίες για την ιστορία και τη δομή του κάστρου.

Την επίσκεψη οργάνωσαν και υλοποίησαν η καθηγήτρια του τομέα Δομικών Έργων κ. Μπότσαρη Σταματία και η φιλόλογος κ. Μάνθου Αναστασία.


Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Β’ Δομικών με σκοπό: τη “Χωρική Αναπαράσταση τις περιοχής του Κάστρου της Ηγουμενίτσας” Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Β’ Δομικών με σκοπό: τη “Χωρική Αναπαράσταση τις περιοχής του Κάστρου της Ηγουμενίτσας” Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.