Κατόπιν ενεργειών του;

Κατόπιν ενεργειών του;


Λύση και στο πρόβλημα της μεταφοράς των οχημάτων της αστυνομίας, μετά από την "έξωσή" τους από το χώρο του λιμανιού, με απόφαση της διοίκησης του ΟΛΗΓ, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας (μέσω facebook και πάλι) Σωτήρης Γιάκης.

Ο Γενικός Γραμματέας στη λιτή του ανάρτηση που συνοδεύεται και από 2 φωτογραφίες, αναφέρει: "προς επίρρωσιν των όσων εχθές ανήρτησα, σχετικώς με το καλό κλίμα συνεργασίας με την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. συμφωνήθηκε: η παραχώρηση χώρου στάθμευσης, για τα οχήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης καθώς και η παραχώρηση ενός parking επισκεπτών, για τις Άγιες μέρες του Πάσχα, ώστε να μην επιβαρυνθεί η πόλη μας απο τα παρκαρισμένα οχήματα των επισκεπτών".

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.


Στην πρώτη φωτογραφία που δημοσίευσε ο Γενικός Γραμματέας και που αναφέρεται στην παραχώρηση χώρου στάθμευσης των οχημάτων της αστυνομίας, ο χώρος βρίσκεται απέναντι από τα MIKEL.
Δηλαδή σε απόσταση 650 μέτρων από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, με ότι συνεπάγεται αυτό. 


Όπως η καθυστέρηση ανταπόκρισης σε περιστατικά, αλλά και η ανάγκη φύλαξης των υπηρεσιακών οχημάτων, αποδυναμώνοντας το Αστυνομικό Τμήμα από ανθρώπινο δυναμικό.
Επίσης, θα έπρεπε να γνωρίζει ο Γενικός, ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν ανήκει στον ΟΛΗΓ, αλλά είναι τμήμα της εξαιρούμενης χερσαίας ζώνης και είναι ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ.


Στη δεύτερη φωτογραφία, η οποία αφορά στο πάρκινγκ των επισκεπτών για τις Άγιες μέρες του Πάσχα, εμφανίζεται ο χώρος απέναντι από τον φούρνο του Πανταζή στο λιμάνι. Μια έκταση η οποία και αυτή εξαιρείται από τη σύμβαση παραχώρησης των μετοχών της ΟΛΗΓ και επομένως είναι δημοτική. 
Το πιο αστείο είναι πως στο συγκεκριμένο χώρο, μπορούν να παρκάρουν το πολύ εως 30 οχήματα, την ώρα που κάθε χρόνο, αρκετές εκατοντάδες από τους χιλιάδες οδηγούς που ταξιδεύουν προς την Κέρκυρα, επιλέγουν να παρκάρουν τα οχήματά τους στην Ηγουμενίτσα, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν με το υψηλό κόμιστρο για να τα μεταφέρουν προς και από την Κέρκυρα. 


Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές του φαινομένου, πως όλοι οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, έχουν καταληφθεί παράνομα, από αυτοκίνητα επισκεπτών της Κέρκυρας και η λύση, για την οποία πανηγυρίζει ο Γενικός Γραμματέας, φαντάζει αστεία.

Κατόπιν ενεργειών του επομένως, μια τρύπα στο νερό...
Εκτός και εάν λειτουργεί, κατόπιν εντολών της δημοτικής αρχής.
Τελικά, ποιός διοικεί αυτήν την πόλη;

Υ.Γ. Ευτυχώς, από ότι μαθαίνουμε, για το πρόβλημα των παρκαρισμένων οχημάτων, φαίνεται να βρίσκεται λύση, που και την πόλη δεν θα ταλαιπωρήσει και τους ταξιδιώτες προς την Κέρκυρα θα διευκολύνει.

Δείτε την ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας:



Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
προς επίρρωσιν των όσων εχθές ανήρτησα, σχετικώς με το καλό κλίμα συνεργασίας με την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. συμφωνήθηκε
 🔹η παραχώρηση χώρου στάθμευσης, για τα οχήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης καθώς και 
🔹η παραχώρηση ενός parking επισκεπτών, για τις Άγιες μέρες του Πάσχα, ώστε να μην επιβαρυνθεί η πόλη μας απο τα παρκαρισμένα οχήματα των επισκεπτών.
Κατόπιν ενεργειών του; Κατόπιν ενεργειών του; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.