Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Τέλος το χάρτινο εισιτήριο - Πληρωμή με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Τέλος το χάρτινο εισιτήριο - Πληρωμή με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι



Τέλος εποχής για το χάρτινο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφού έκανε πρεμιέρα η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι. Προς το παρόν, η ανέπαφη πληρωμή είναι διαθέσιμη μόνο στα λεωφορεία των γραμμών Express από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ωστόσο ως τα τέλη του χρόνου αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ).

Πλέον, οι συγκοινωνίες της Αθήνας μπαίνουν σε μια νέα -ψηφιακή- εποχή και έχουν τη δυνατότητα με την τραπεζική τους κάρτα ή με το ψηφιακό πορτοφόλι μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) να πληρώνουν το ναύλο για τη μεταφορά τους από και προς το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ πολύ σύντομα αυτό θα ισχύσει σε όλες τις γραμμές.

Εκτός από το ATH.ENA Ticket ή την ATH.ENA Card, οι επιβάτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τραπεζική κάρτα ή τις κάρτες στις ενεργοποιημένες συσκευές τους (smartphone ή smartwatch) για να επιβιβαστούν σε λεωφορεία των γραμμών Express (Χ93, Χ95, Χ96, Χ97). Οι κάρτες πληρωμών που έχουν εκδοθεί από εξουσιοδοτημένα ιδρύματα συμπεριλαμβάνονται επίσης.

Έτσι, οι επιβάτες που κινούνται από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, μπορούν πλέον εναλλακτικά να πληρώνουν το εισιτήριό τους ανέπαφα, περνώντας την τραπεζική τους κάρτα, πάνω από τα επικυρωτικά μηχανήματα λεωφορείων με τη σχετική ένδειξη των ανέπαφων συναλλαγών. Ο εξοπλισμός που έχει εγκατασταθεί στα επιλεγμένα λεωφορεία «διαβάζει» την κάρτα ή το ψηφιακό πορτοφόλι και χρεώνει την αξία της διαδρομής στον λογαριασμό του επιβάτη.

Τα οφέλη για τον επιβάτη

Με την εφαρμογή της χρήσης τραπεζικών καρτών για την επιβίβαση στα ΜΜΜ, το επιβατικό κοινό θα κερδίζει χρόνο στις μετακινήσεις του αφού δεν θα χρειάζεται να προμηθευτεί εισιτήριο μέσω των εκδοτηρίων ή των εκδοτικών μηχανημάτων. Παράλληλα δεν θα χρειάζεται να αναζητήσει σημεία πώλησης εισιτηρίων, ούτε να περιμένει στην ουρά για να αγοράσει το εισιτήριό του. Επίσης, για τους τουρίστες θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο, αφού δεν θα χρειάζεται να γνωρίζουν τα διαθέσιμα εισιτήρια καθώς και ποιο είναι το κατάλληλο, καθώς το μηχάνημα θα χρεώνει αυτόματα το πιο οικονομικό εισιτήριο με βάση τις μετακινήσεις του.
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Τέλος το χάρτινο εισιτήριο - Πληρωμή με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Τέλος το χάρτινο εισιτήριο - Πληρωμή με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.