Τουρισμός : Η σημαντική πρωτιά που κατέγραψε η Ήπειρος

Τουρισμός : Η σημαντική πρωτιά που κατέγραψε η Ήπειρος

Μία σημαντική πρωτιά άφησε η προηγούμενη χρονιά για την Ήπειρο και τον τομέα του τουρισμού. Δεν σχετίζεται με τον αριθμό των επισκεπτών αλλά με τον υψηλό αριθμό ικανοποιημένων επισκεπτών που βρέθηκαν στην περιοχή.

Είτε πρόκειται για τους επισκέπτες της χειμερινής περιόδου, είτε της θερινής το αποτέλεσμα είναι η Ήπειρος βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των περιφερειών της χώρας.

Αυτή είναι μία μεγάλη κατάκτηση των ανθρώπων που δουλεύουν στον συγκεκριμένο τομέα αφού για τα υπόλοιπα φρόντισε η… γεωγραφία και η ιστορία..

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο του ΙΝΣΕΤΕ για όλη την χώρα, το Net Promoter Score για ολόκληρο το 2023, ανήλθε σε 51 παραμένοντας υψηλό (μεγαλύτερο από 30).

Στην κατηγορία 5 αστεριών ανήλθε σε 61, στις κατηγορίες 4 και 3 αστεριών σε 52 αντίστοιχα ενώ η κατηγορία 1-2 αστεριών κυμαίνεται κάτω από το μέσο όρο της Ελλάδας με 45.

Έξι γεωγραφικές ενότητες κυμάνθηκαν υψηλότερα από το μέσο όρο ενώ 8 γεωγραφικές ενότητες κυμάνθηκαν χαμηλότερα.

Το Νet Promoter Score κατέγραψε τις υψηλότερες επιδόσεις σε τρεις γεωγραφικές ενότητες: Ήπειρος 69, οι Κυκλάδες 67 και Δυτική Μακεδονία 64 ενώ οι χαμηλότερες επιδόσεις καταγράφηκαν στην Δυτική Ελλάδα και την Αττική με 46 αντίστοιχα και στους Ιόνιους Νήσους με 41.

Ειδικότερα υψηλό NPS καταγράφηκε στην γεωγραφική ενότητα Ηπείρου όπου την περίοδο Φεβρουαρίου-Απριλίου κυμάνθηκε πάνω από 70 όπως και την περίοδο Νοέμβριου-Δεκεμβρίου. Στις Κυκλάδες στην έναρξη (Απρίλιος-Μάιος) και στη λήξη (Νοέμβριος) της τουριστικής σεζόν το ΝPS κυμάνθηκε σε υψηλότατα επίπεδα (πάνω από 70) ενώ κατά την περίοδο (Ιουλίου-Σεπτεμβρίου) διαμορφώθηκε από 59 μέχρι 63. Αντίθετα στα Ιόνια Νησιά, τον Αύγουστο, μήνα αιχμής της τουριστικής σεζόν το NPS υποχώρησε σε 30.

Πηγη epiruspost.gr
Τουρισμός : Η σημαντική πρωτιά που κατέγραψε η Ήπειρος Τουρισμός : Η σημαντική πρωτιά που κατέγραψε η Ήπειρος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 15, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.