«Να σταματήσουν οι εργασίες εν πλω στα πλοία Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας – Παξών»

«Να σταματήσουν οι εργασίες εν πλω στα πλοία Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας – Παξών»



Να σταματήσουν οι εργασίες εν πλω στα πλοία Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας – Παξών, ζητά με ανακοίνωση της η ΠΕΝΕΝ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η ασφάλεια της εργασίας στα πλοία πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των Ναυτεργατών, των πλοιοκτητών, αλλά και των λιμενικών αρχών που εποπτεύουν.

Στην προσπάθεια τους οι Ναυτιλιακές εταιρίες να αυξήσουν τα ποσοστά κέρδους τους και να μειώσουν το κόστος εργασίας, προκειμένου να συντηρήσουν τα πλοία τους, καταφεύγουν σε πρακτικές οι οποίες είναι παράνομες αλλά και επικίνδυνες.

Στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών –Λευκίμμης καθημερινά η Ένωση μας δέχεται συνεχώς καταγγελίες για εργασίες που εκτελούνται εν πλω. Στα σημεία των πλοίων που γίνονται εργασίες συχνά περιορίζεται η χρήση των κοινόχρηστων χώρων και σχεδόν πάντα για κάποιους περιορίζεται η πρόσβαση στα σωστικά μέσα.

Οι Ναυτεργάτες εκτελούν τις εργασίες αυτές (αποσκωρίασης και χρωματισμού) με την χρήση κρουστικών εργαλείων και ηλεκτρικών τροχών και σε αυτές τις συνθήκες η τήρηση των κανόνων ασφαλείας είναι από υποτυπώδης έως ανύπαρκτη.

Το περίεργο είναι ότι ενώ αυτό το φαινόμενο ενόψει των εορτών του Πάσχα και προετοιμασίας για την θερινή περίοδο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ειδικά το λιμάνι των Παξών τείνει να θυμίζει Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, δεν φαίνεται αυτές οι παραβάσεις να εντοπίζονται και να καταγράφονται από τις λιμενικές αρχές.

Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί από τις λιμενικές αρχές να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους και τα περιστατικά εφοπλιστικής αυθαιρεσίας και ειδικά σε θέματα ασφαλείας της εργασίας να εξαλειφθούν.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ



«Να σταματήσουν οι εργασίες εν πλω στα πλοία Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας – Παξών» «Να σταματήσουν οι εργασίες εν πλω στα πλοία Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας – Παξών» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.