Προσοχή: Διαρροή προσωπικών δεδομένων εν εξελίξει από τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Προσοχή: Διαρροή προσωπικών δεδομένων εν εξελίξει από τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Οι ανοιχτοί φάκελοι που βρέθηκαν σε καγκελόπορτα σπιτιού, όπου μπορούσε να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε.

Από το πρωί της Τετάρτης, διανέμονται στους δημότες, μέσω των υπαλλήλων που εργάζονται ως υδρομετρητές, οι λογαριασμοί νερού από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας.
Μόνο που όπως διαπιστώσαμε με τα μάτια μας και από καταγγελίες πολιτών που λάβαμε, όλοι οι λογαριασμοί είναι ανοιχτοί, παραβιάζοντας το Νόμο 4624/2019 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λώλου, αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα (και μόνο) των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων που χρωστούσαν χρήματα στη ΔΕΥΑΗ και οι οποίοι τελικά καρατομήθηκαν, τα προσωπικά δεδομένα, το όνομα καθώς και το ύψος των οφειλών των δημοτών, κυκλοφορούν σε ανοιχτούς φακέλους και σε κοινή θέα.
Για το θέμα ενημερώθηκε ήδη η Εισαγγελέας Ηγουμενίτσας, η οποία όμως μας προέτρεψε να κάνουμε εμείς μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα.
1.000 ευρώ που χρειάζονται για τα ασφαλιστικά μέτρα, δεν μας περισσεύουν. 100€ για μήνυση μπορούμε να τα διαθέσουμε.
Για σας καλούμε να ελέγξτε τους λογαριασμούς σας, πριν αρχίσετε να γίνεστε το θέμα συζήτησης στη γειτονιά, για το εάν χρωστάτε και πόσα.
Προσοχή: Διαρροή προσωπικών δεδομένων εν εξελίξει από τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Προσοχή: Διαρροή προσωπικών δεδομένων εν εξελίξει από τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 15, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.