Ανδρέας Σπυρόπουλος | «Η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να καταρτίσει ένα εθνικά δίκαιο σχέδιο εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής»

Ανδρέας Σπυρόπουλος | «Η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να καταρτίσει ένα εθνικά δίκαιο σχέδιο εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής»


«Η Κοινή Αγροτική Πολιτική, ειναι μια κατάκτηση η οποία πλέον δίνει μεγάλη ευελιξία στα κράτη-μέλη. Γι’ αυτό και σήμερα λέμε ότι έχει ευθύνη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δεν κατάφερε να καταρτίσει ένα αποτελεσματικό και εθνικά δίκαιο σχέδιο εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσαμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα στήριξης του πρωτογενούς τομέα. Είναι ζήτημα βιωσιμότητας των αγροτών, αλλά και επισιτιστικής ασφάλειας της Ευρώπης η στήριξη του πρωτογενούς τομέα». Αυτα τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος σε επισκεψη του στην Έδεσσα

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επισήμανε πως «ζητούσαμε να υπάρχει πρόβλεψη για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην παραγωγή, ώστε να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η απώλεια εισοδήματος των αγροτών από ζημιές. Μιλήσαμε για τη σημασία που έχει η δίκαιη εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας, καθώς οι ανάγκες των αγροτών μεταξύ βορείων και νότιων χωρών της Ένωσης διαφέρουν. Όπως επίσης μιλήσαμε και για τη δίκαιη κατανομή των άμεσων ενισχύσεων βάσει της παραγωγικής ικανότητας και βιωσιμότητας των εκμεταλλεύσεων και όχι του μεγέθους τους. Θέτοντας, επίσης, όλες τις παραμέτρους για ένα δίκαιο και αναπτυξιακό εθνικό σχέδιο εφαρμογής της ΚΑΠ. Η κυβέρνηση όμως είχε άλλες προτεραιότητες με αποτέλεσμα σήμερα να χρησιμοποιεί τις αστοχίες της ΚΑΠ για να κρύψει τις δικές της ευθύνες.»

Τέλος, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος δήλωσε

«Στις εκλογές, λοιπόν, της 9ης Ιουνίου κρίνεται η επόμενη ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μαζί επίσης κρίνεται και το 80% της νομοθεσίας που αποφασίζεται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και επηρεάζει τη χώρα μας. Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με πυξίδα τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Στη μεγάλη αυτή μάχη που δίνει η Παράταξη αποφάσισα ότι πρέπει να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή μαζί με όλους του πολίτες που αγωνίζονται για την πρόοδο της πατρίδας μας. Να στηρίξω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ να βρεθεί ενισχυμένο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και ταυτόχρονα στη δεύτερη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Να περιοριστεί η ασυδοσία και η αλαζονεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να είναι το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και να δώσει νέα πνοή στον τόπο.»
Ανδρέας Σπυρόπουλος | «Η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να καταρτίσει ένα εθνικά δίκαιο σχέδιο εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής» Ανδρέας Σπυρόπουλος | «Η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να καταρτίσει ένα εθνικά δίκαιο σχέδιο εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 03, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες