3ο Pamvotis View Trail: Την Κυριακή 16 Ιουλίου

3ο Pamvotis View Trail: Την Κυριακή 16 Ιουλίου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσοχωρίου διοργανώνει το 3ο PAMVOTIS VIEW TRAIL αγώνα ορεινού τρεξίματος την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του χωριού και διαδρομές που περνάνε από Μαβίλη, Δρίσκο, Γερακάρη και Ηλιόκαλη.

Διαδρομές
21 χλμ (+1140 υψομετρική)
9 χλμ (+415 υψομετρική)
1 χλμ παιδικός αγώνας
Αφετηρία – Τερματισμός

Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων θα γίνουν στην πλατεία του χωριού.

Περιγραφή αγώνων
Η διαδρομή και των δυο αγώνων είναι κυρίως χωμάτινη με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι μονοπάτι και δασικός δρόμος, ενώ υπάρχει και ένα μικρό κομμάτι ασφάλτου. Στο 9αρι έχουμε θετική υψομετρική 415 μ. ενώ στο 21 χλμ. 1140 μ.

Τρέχοντας το Pamvotis view trail στο πρώτο χλμ της διαδρομής των 21 χλμ , θα περάσουμε από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής όπου ο Κοσμάς ο Αιτωλός μιλούσε με τους χωριανούς για την θρησκεία μας.

Στο 4ο χλμ βρισκόμαστε στην περιοχή κεραμίδι. Οι πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν το χώμα για να φτιάξουν σωλήνες από πηλό και να μεταφέρουν νερό από την περιοχή στην αρχαία πόλη της Καστρίτσας.

Στο 6ο χλμ θα αντικρύσουμε τον τάφο του ποιητή Λορέντζου Μαβίλη που σκοτώθηκε στην περιοχή αυτή στους Βαλκανικούς πολέμους.

Στο 7ο χλμ θα δούμε το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου όπως και το ξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής που στα θεμέλια της αναβλύζει πόσιμο νερό.

Από το 7ο έως το 9ο χλμ θα τρέξουμε σε ένα πευκοδάσος που φυτεύτηκε πριν από πολλά χρόνια για να κρατήσει το έδαφος που κατέβαινε με τις βροχοπτώσεις προς τα χωριά Δροσοχώρι και Βασιλική.

Από το 9ο χλμ έως το 12ο χλμ κινούμαστε σε μονοπάτι όπου περνούσαν οι έμποροι από το Συρράκο και τους Καλαρρύτες πηγαίνοντας στην πόλη να πουλήσουν τα αγαθά τους.

Στο 18ο χλμ μπαίνοντας στο δάσος από βελανιδιές στο δεξί μας χέρι θα δούμε ένα παλιό αλώνι.

Τέλος στο 19ο χλμ υπάρχει ένα υδραγωγείο που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των χωριών Πλατανιάς και Ηλιόκαλης πολύ πριν δημιουργηθεί το δίκτυο ύδρευσης. Φυσικά όλα αυτά τα μονοπάτια δημιουργήθηκαν κυρίως για την μετακίνηση από χωριό σε χωριό όπως και να πηγαίνουν οι χωρικοί στις πηγές για νερό.

Η διαδρομή των 9 χλμ μετά από 1,5 χλμ μέσα στο χωριό μπαίνει στο δέυτερο μισό των 21 χλμ.

Για την σήμανση των 21 χλμ θα χρησιμοποιηθεί κόκκινη μπογιά, ενώ για την σήμανση των 9 χλμ θα χρησιμοποιηθεί μπλε μπογιά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, τυχόν αλλαγές του αγώνα θα αναρτώνται στην σελίδα του facebook: Pamvotis View Trail και instagram: pamvotis_view_trail που διατηρεί η οργάνωση.

Ο παιδικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί εντός του χωριού.

Σταθμοί ανεφοδιασμού
Στα 21 χλμ. θα υπάρχουν 3 σταθμοί ανεφοδιασμού. Ο πρώτος στο 6ο χλμ., ο δεύτερος στο 13ο χλμ. και ο τελευταίος στο 17ο χλμ. Επίσης στη διαδρομή αυτή υπάρχουν και 3 πηγές με πόσιμο νερό ( 7ο, 15ο , 19ο χλμ.).

Στη διαδρομή των 9 χλμ. θα υπάρχει 1 σταθμός υδροδοσίας στο 4ο χλμ.

Παροχές αγώνα
Τεχνικό μπλουζάκι
Τροφοδοσία αγώνα
Σνακ τερματισμού
Αναμνηστικό μετάλλιο
Φωτογραφίες αγώνα
Γεύμα μετά τον αγώνα

Κατηγορίες απονομών
18-35 ετών Ανδρών-Γυναικών
36-49 ετών Ανδρών-Γυναικών
50 + ετών Ανδρών-Γυναικών
Γενική Ανδρών-Γυναικών

Οι βραβευμένοι της γενικής εξαιρούνται των ηλικιακών κατηγοριών.

Πρόγραμμα ημέρας
8:00-8:30: Παραλαβή αριθμών για τον αγώνα των 21χλμ.
8:30-9:00: Παραλαβή αριθμών για τον αγώνα των 9χλμ.
9:00: Εκκίνηση αγώνα 21 χλμ.
9:30: Εκκίνηση αγώνα 9 χλμ.
9:45: Εκκίνηση παιδικού αγώνα.
12:00: Έναρξη απονομών.
14:00: Λήξη αγώνα.

Σημαντικές Επισημάνσεις:
Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να λάβετε τους αριθμούς σε κεντρικό σημείο της πόλης την Παρασκευή και το Σάββατο πριν τον αγώνα (θα υπάρξει τις επόμενες μέρες σχετική ενημέρωση)

Στο σημείο αφετηρίας-τερματισμού του αγώνα υπάρχουν αποδυτήρια και χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων.

Παρέχεται δωρεάν χώρος στάθμευσης (παλαιό γήπεδο Δροσοχωρίου).

Υγειονομική κάλυψη

Την υγειονομική κάλυψη εγγυάται η παρουσία των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων καθώς και η παρουσία ενός ιδιώτη γιατρού.

Καθ ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει διαθέσιμος φορητός εξωτερικός απινιδωτής.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας ή τραυματισμούς που ενδεχομένως προκύψουν κατά την διάρκεια ή λόγω του αγώνα.

Στη διαδρομή των 9 χλμ θα υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού 2 ωρών και στην διαδρομή των 21 χλμ θα υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού 5 ωρών με κόφτη αθλητών και χρονικό όριο τις 3 ώρες στον κεντρικό σταθμό (12 χλμ.)

Επικοινωνία
Κωνσταντίνος Σεργιανίτης 6972314344
Κωνσταντίνος Στάικος 6972772791
Λάμπρος Κατέρης 6977748479
Σπύρος Μάντζιος 6945897148
Ε-mail : syllogosdrosohori@gmail.com
3ο Pamvotis View Trail: Την Κυριακή 16 Ιουλίου 3ο Pamvotis View Trail: Την Κυριακή 16 Ιουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 15, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες