ΠΕΔ Ηπείρου: Πυροπροστασία δίχως πόρους και εξοπλισμό

ΠΕΔ Ηπείρου: Πυροπροστασία δίχως πόρους και εξοπλισμό
Με ηπιότερες θερμοκρασίες θα κυλήσει η εβδομάδα όμως οι συνθήκες παραμένουν εξαιρετικά επικίνδυνες λόγω της ανομβρίας και των ξερόχορτων που υπάρχουν σε δάση και περιαστικά ακίνητα.

Την ίδια στιγμή οι δήμαρχοι της Ηπείρου στο πλαίσιο της ΠΕΔ, εξέφρασαν από κοινού τη δυσφορία τους για την έλλειψη πόρων πυροπροστασίας. Όπως τονίστηκε, όλοι οι Δήμοι της Ηπείρου προ λίγων ημερών αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα χρηματοδότησης ώστε να δημιουργηθούν ζώνες πυροπροστασίας.

 Σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου της ΠΕΔ ο λόγος αυτής της εξέλιξης είναι ότι τα αρμόδια υπουργεία βασίστηκαν σε μετεωρολογικά δεδομένα και σε ζημιές που έχουν προκληθεί κατά το παρελθόν από φωτιές. Αυτό σημαίνει ότι αποκλείστηκαν από επιπλέον κονδύλια και από άλλες χρηματοδοτικές ροές.

Με βάση στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ΠΕΔ, στην Ήπειρο διατέθηκαν συνολικά για πυροπροστασία λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο. Από αυτά, 519 χιλιάδες, κατανεμήθηκαν στους 8 δήμους των Ιωαννίνων, 199 στους 4 δήμους της Άρτας, 177 στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας και 123 στους 3 δήμους της Πρέβεζας .
ΠΕΔ Ηπείρου: Πυροπροστασία δίχως πόρους και εξοπλισμό ΠΕΔ Ηπείρου: Πυροπροστασία δίχως πόρους και εξοπλισμό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 01, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες