Πανελλήνιες 2025: Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Πανελλήνιες 2025: Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι


Αύριο Παρασκευή 30 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2025 για τα Γενικά Λύκεια, και το ερχόμενο Σάββατο 31 Μαΐου 2025 για τα Επαγγελματικά Λύκεια, με τους υποψήφιους να διεκδικούν μία από τις 68.788 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2025-26.

Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 το πρωί, ωστόσο οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες εξέτασης το αργότερο μέχρι τις 8:00. Η διάρκεια της εξέτασης είναι 3 ώρες.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
– Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.
– Δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων.
– Στυλό μπλε ή μαύρου χρώματος.
– Γεωμετρικά όργανα, για τα μαθήματα που χρειάζονται.
– Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό.
– Ρολόι χειρός, αλλά όχι έξυπνο ρολόι (smartwatch).

Αντίστοιχα, απαγορεύεται να έχουν μαζί τους τα εξής:
– Βιβλία, τετράδια και σημειώσεις.
– Διορθωτικό (blanco) οποιασδήποτε μορφής (υγρό ή ταινία).
– Κινητό τηλέφωνο και άλλα μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών και επικοινωνίας, υπολογιστικές μηχανές.

Πώς χρησιμοποιείται το τετράδιο
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους να χρησιμοποιήσουν συνετά τις σελίδες του τετραδίου που θα τους δοθεί με φειδώ, καθώς δεύτερο τετράδιο δεν θα δοθεί σε κανέναν υποψήφιο, αφού οι σελίδες του τετραδίου έχουν θεωρηθεί επαρκείς για τις απαντήσεις.
Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία φύλλα του τετραδίου τους ως πρόχειρο, αφού αναγραφεί σαφώς η ένδειξη “ΠΡΟΧΕΙΡΟ” σε όσες σελίδες χρησιμοποιηθούν ως πρόχειρο. Οι σελίδες αυτές σε καμία περίπτωση δεν βαθμολογούνται.
Πανελλήνιες 2025: Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι Πανελλήνιες 2025: Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι Reviewed by thespro.gr on Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.