Ηγουμενίτσα: Συναγερμός για τη βιωσιμότητα των παιδικών σταθμών

Ηγουμενίτσα: Συναγερμός για τη βιωσιμότητα των παιδικών σταθμών


Συρρίκνωση παρουσιάζουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς το δημογραφικό πρόβλημα περιορίζει τον αριθμό των παιδιών που φοιτούν. 
  • Στο Μαργαρίτι, ο σταθμός που πριν το 2011 λειτουργούσε με 7 παιδιά, ξανάνοιξε το 2014 με μόλις 4 και σήμερα οι γονείς εκφράζουν ανησυχία για τη μείωση προσωπικού και τον κίνδυνο νέας υποβάθμισης. 
  • Στη Νέα Σελεύκεια, με πληθυσμό άνω των 1.000 κατοίκων, φοιτούν μόλις 17 παιδιά, με τους τοπικούς συμβούλους να ζητούν να παραμείνει ενεργός ο σταθμός ώστε να στηριχθούν οι οικογένειες.
  • Αντίστοιχα, στο Καστρί ο σταθμός λειτουργεί φέτος με μόλις 2 παιδιά, γεγονός που οδήγησε τη δημοτική αρχή σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας, με στόχο να διασφαλιστεί η επαρκής στελέχωση των υπόλοιπων δομών. 
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νταής δεσμεύτηκε ότι στο τέλος της χρονιάς θα επανεξεταστεί το θέμα, με πρόθεση να συνεχιστεί η λειτουργία των παιδικών σταθμών σε όλα τα χωριά όπου υπάρχουν σήμερα.

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.