Ανακοίνωση του Συλλόγου Λογιστών Θεσπρωτίας για την καταχώριση αριθμού μισθωτηρίου στη φορολογική δήλωση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Λογιστών Θεσπρωτίας για την καταχώριση αριθμού μισθωτηρίου στη φορολογική δήλωση


Ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2025 λήγει η προθεσμία δήλωσης του αριθμού μισθωτηρίου στη φορολογική δήλωση, προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την επιστροφή ενοικίου στις 30 Νοεμβρίου 2025.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγξουν αν ο αριθμός μισθωτηρίου αναγράφεται στη φορολογική δήλωση (4η σελίδα του Ε1, κωδικός 081), καθώς κατά την υποβολή των δηλώσεων η συμπλήρωση του συγκεκριμένου πεδίου δεν ήταν υποχρεωτική.

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι η υποχρέωση αυτή ανακοινώθηκε εκ των υστέρων και αφού είχε ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία για το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων, σημειώνοντας ότι είναι πρακτικά αδύνατον για τους λογιστές να ελέγξουν μαζικά όλες τις υποβληθείσες δηλώσεις.

Τονίζεται επίσης ότι οποιαδήποτε τροποποίηση της δήλωσης μέσω λογιστή θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον φορολογούμενο και με ενδεχόμενο πρόσθετο κόστος, καθώς πρόκειται για επιπλέον εργασία.

Την ανακοίνωση υπογράφει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Φ.Λ.Ε.Ε. Θεσπρωτίας.

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.