Σοβαρά περιστατικά πνιγμών στις παραλίες της Θεσπρωτίας – Η σωτήρια παρουσία των ναυαγοσωστών και τα κενά κάλυψης
Σοβαρά περιστατικά πνιγμών στις παραλίες της Θεσπρωτίας – Η σωτήρια παρουσία των ναυαγοσωστών και τα κενά κάλυψης
Τρία σοβαρά περιστατικά πνιγμών και παρολίγον πνιγμών σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε παραλίες της Θεσπρωτίας, αναδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τη σημασία της οργανωμένης ναυαγοσωστικής κάλυψης.
Παρολίγον πνιγμός στο Καραβοστάσι (2/9/2025)
Στην παραλία Καραβοστάσι, 64χρονος λουόμενος με καρδιολογικό πρόβλημα κινδύνευσε σοβαρά, ενώ κολυμπούσε. Η ναυαγοσώστρια Κίτσιου Γιαννούλα αντέδρασε άμεσα, τον ανέσυρε και του παρείχε πρώτες βοήθειες, αποτρέποντας τα χειρότερα.
Θανάσιμος πνιγμός στη Μέγα Άμμο (5/9/2025)
Τραγικό τέλος είχε η θαλάσσια δραστηριότητα για 85χρονο λουόμενο, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Παρά την άμεση επέμβαση του ναυαγοσώστη και του ΕΚΑΒ, ο ηλικιωμένος κατέληξε.
Παρολίγον πνιγμός στην παραλία Αρίλλα (4/9/2025)
Η απουσία ναυαγοσώστη στην παραλία Αρίλλα θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για 83χρονη Γερμανίδα. Ευτυχώς, μια γιατρός τουρίστρια που βρισκόταν στο σημείο την ανέσυρε και της παρείχε άμεσα πρώτες βοήθειες. Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.
Τα περιστατικά αυτά αποδεικνύουν ότι η ύπαρξη ναυαγοσώστη σε κάθε πολυσύχναστη παραλία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ζήτημα ζωής και θανάτου.


.gif)
.gif)

.gif)


