Θεματική εκδήλωση στο Θέατρο Καρκαμίσι: Φόβος για το “κακό μάτι” πιο έντονος από την εφορία
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το 87% των Ελλήνων φοβάται περισσότερο το “κακό μάτι” απ’ ό,τι την εφορία, επιβεβαιώνοντας πως οι προλήψεις και οι δεισιδαιμονίες εξακολουθούν να αποτελούν βαθιά ριζωμένο κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας.
Με αφορμή αυτή την ιδιαιτερότητα της συλλογικής μας ψυχοσύνθεσης, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και ώρα 20:30, το Θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά θα φιλοξενήσει το 2ο Φεστιβάλ Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με τίτλο «Στις σκιές του χωριού – Ξόρκια, προλήψεις και παλιές ιστορίες».
Το θεματικό workshop περιλαμβάνει αφηγήσεις, συζητήσεις και διαδραστικά δρώμενα γύρω από τις λαϊκές δοξασίες, τα φυλαχτά, τα “κακά μάτια”, τις μαύρες γάτες και τα αλάτια που ρίχνονταν για “ξεμάτιασμα”. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ρίζες αυτών των παραδόσεων και τη θέση τους στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Αβγό ΑΜΚΕ και την Ομοσπονδία Μουργκάνας, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σουλίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «κανείς δεν πρέπει να λείψει — η γρουσουζιά δεν συγχωρεί».


.gif)
.gif)

.gif)


