Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας

Νέος Αρχιμανδρίτης στην Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας (+Φωτογραφίες +Βίντεο)

Νέος Αρχιμανδρίτης στην Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας (+Φωτογραφίες +Βίντεο)


Σε κλίμα πνευματικής χαράς και ευφροσύνης τελέστηκε χθες, Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026, η αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη νεοσύστατη Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ραγίου Θεσπρωτίας.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Παραμυθιάς κ. Σεραπίων, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο σε ένα κατάμεστο εκκλησίασμα, αναφερόμενος στη μεγάλη και σπουδαία πράξη της μετανοίας, η οποία θα πρέπει πάντοτε να συνοδεύεται από έργα και να χαρακτηρίζει ολόκληρη τη ζωή του Χριστιανού, ώστε να μην πέφτει στην παγίδα της ψεύτικης μεταμέλειας, η οποία τον οδηγεί τελικά στη θλίψη.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε η προσφάτως εγκατασταθείσα μοναστική αδελφότητα, με πρώτο τον νέο Ηγούμενο, Αρχιμ. Θεωνά Σαρρέα, και τον Ιερομόναχο π. Κύριλλο Φούντη.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον π. Κύριλλο, ευχόμενος καλή δύναμη στην αδελφότητα.


Σελίδες

Από το Blogger.
Επιστροφή στην κορυφή