Αυξημένα μέτρα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας λόγω επιδείνωσης του καιρού
Σε λήψη αυξημένων μέτρων προχωρά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, μετά το δελτίο πρόγνωσης καιρού που διαβιβάστηκε σήμερα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους τοπικούς φορείς της περιοχής. Στο σχετικό έγγραφο γίνεται λόγος για ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων αρχών και για αυξημένη ετοιμότητα λόγω των καιρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με το δελτίο καιρού, σε ό,τι αφορά την Ήπειρο, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά. Παράλληλα, αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Περιφέρειας.
Για τους ανέμους, η πρόγνωση για την Ήπειρο αναφέρει νότιους νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία στροφή μετά το μεσημέρι σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Το Λιμεναρχείο καλεί τις υπηρεσίες και τους φορείς που βρίσκονται στην περιοχή αρμοδιότητάς του να βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ για την εξέλιξη των φαινομένων συστήνεται συνεχής ενημέρωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

