Ο ΑΚΤΩΡ ανάδοχος για λειτουργία-συντήρηση της δυτικής πλευράς της Εγνατίας μέχρι το 2018


Ο ΑΚΤΩΡ αναδείχθηκε ανάδοχος στον πρώτο από τους δυο διαγωνισμούς της Εγνατίας Οδού ΑΕ που αφορά την λειτουργία και συντήρηση του βασικού άξονα και των Κάθετων αξόνων. Η κάθε σύμβαση θα έχει διάρκεια 3 χρόνια από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά το τμήμα Ηγουμενίτσα-Κλειδί και τους κάθετους Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή. Το κόστος για το διαγωνισμό ανέρχεται σε 60.975.609,76 ευρώ. Η ημέρα δημοπράτησης ήταν στις 18 Νοεμβρίου. Η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται στις αρχές του 2015.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Έργο 1: «Εγνατία οδός: Λειτουργία και Συντήρηση του Δυτικού Τομέα της Εγνατίας οδού και των Καθέτων Αξόνων (2015-2018)»
Βασικό σχέδιο του έργου είναι η συντήρηση και λειτουργία: α) του τμήματος της Εγνατίας Οδού από την έξοδο του Λιμένα Ηγουμενίτσας μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) 17 Κλειδίου μήκους περίπου 288,6 χλμ. και β) του τμήματος σε κυκλοφορία, του Κάθετου Άξονα «Α/Κ Δυτ. Σιάτιστας – Κορομηλιά - Μεθοριακός Σταθμός Κρυσταλλοπηγής» της Εγνατίας Οδού, από τον Α/Κ 9Β Δυτ. Σιάτιστας μέχρι την Κορομηλιά .
Προβλέπεται η εκτέλεση των παρακάτω εργασιών:
— η τεχνική αστυνόμευση και συντήρηση οδού και σηράγγων,
— η λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου, που περιλαμβάνει: τις εργασίες χειμερινής συντήρησης, την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και τον έλεγχο της κυκλοφορίας στις σήραγγες και στα λοιπά τμήματα της οδού,
— οι εργασίες βελτίωσης για την κάλυψη αναγκών λειτουργίας της οδού (αναδιαγράμμιση της οδού, κ.λπ.),
— oι εργασίες συντήρησης Η/Μ εγκαταστάσεων,
— οι εργασίες περιβαλλοντικής διαχείρισης.
Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 14, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.