ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ!

Γράφει ο κ. ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ, τ. Βουλευτής


Η Κυβέρνηση επήρε την απόφασή της να τερματίσει την Προεδρολογία και την Προεκλολογία, με έναρξη της Διαδικασίας εκλογής, Προέδρου της Δημοκρατίας, που ή εκλέγει Πρόεδρο ή οδηγεί την χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Η καταπιεστική συμπεριφορά των δανειστών μας, με την αναστάτωση των αγορών, την εκτίναξη στα ύψη των επιτοκίων δανεισμού, την καταβαράθρωση του Χρηματιστηρίου και την έλλειψη κάθε είδους συναίνεσης της Αντιπολίτευσης, συνέβαλλαν αποφασιστικά στην λήψη αυτής της απόφασης.
Στους σημερινούς κρίσιμους καιρούς, που ζούμε με όλα τα εθνικά θέματα «ανοιχτά», συντασσόμεθα με την άποψη των περισσότερων Ελλήνων, ότι μόνο ΕΚΛΟΓΕΣ δεν χρειάζεται σήμερα η χώρα.
Ως τόσο «ο κύβος ερρίφθη». Η 29η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα, που η χώρα θα οδηγηθεί με εκλογές – αν δεν αναδειχθεί πρόεδρος της Δημοκρατίας - σε μια άλλη εποχή, ή με συνέχεια της προσπάθειας ανάταξης ή με μια περιπέτεια αγνώστων δρόμων και συνεπειών.
«Αυτή την πατρίδα δεν την έχουμε μόνο εμείς. Είναι όλων των Ελλήνων» έλεγε ο πιο αγνός αγωνιστής του ’21 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ. Επομένως, αν αποτύχει η εκλογή του λαμπρού και σπάνιου Έλληνα, φίλτατου ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΗΜΑ στην Προεδρία της Δημοκρατίας και οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, ας αναλάβει την ΕΥΘΥΝΗ των Εθνικών Υποθέσεων, αυτός, που θα θελήσει ο Ελληνικός Λαός με την ψήφο του. «Η Πατρίδα είναι όλων μας».
Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, γίνεται κάτω από συνθήκες διχασμού, οξύτητας και έλλειψης συναινετικού πνεύματος, που επιτακτικά συνιστά ο Συνταγματικός Νομοθέτης, με την αξίωσή του να εκλεγεί ο Πρόεδρος με μεγάλες πλειοψηφίες. Οι Έλληνες Βουλευτές, ως γνήσιοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού, έχουν το δικαίωμα και να εκλέξουν και να μην εκλέξουν Πρόεδρο. Είναι Συνταγματικό τους δικαίωμα να πράξουν ή το ένα ή το άλλο.
Συμβαίνει όμως , σήμερα, να υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες στην χώρα, που θα έχουν σοβαρές συνέπειες για την πορεία της πατρίδας.
Μια τέτοια εκκρεμότητα – μέσα στις τόσες άλλες – είναι η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ του Συντάγματος, για την αναγκαιότητα της οποίας, συμφωνούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Αν όμως η διαδικασία δεν αρχίσει από αυτήν την Βουλή, δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από το 2021! Δηλαδή θα χαθούν 6 – τουλάχιστον – χρόνια.
Και διερωτώμεθα:

1ον Πόσο ακόμη θα αντέξουν οι Έλληνες τον επαίσχυντο νόμο «Περί Ευθύνης Υπουργών» , που καλύπτεται από τις διατάξεις του άρθρου 86 του Συντάγματος, αυτού του νόμου , που παραγράφει, μέσα σε δυο βουλευτικές συνόδους, κάθε υπουργικό κακούργημα και προκαλεί τον Έλληνα πολίτη;

2ον Πόσο ακόμη θα ανεχθεί ο Ελληνικός Λαός την απαράδεκτη ΑΣΥΛΙΑ των Βουλευτών, που ξεφεύγουν από την Ελληνική Δικαιοσύνη, ακόμη και για αδικήματα του Κοινού Ποινικού Δικαίου, όπως πλαστογραφίες, συκοφαντίες, εξυβρίσεις, καταλήψεις αιγιαλών κλπ, κλπ, στηριζόμενοι στο άρθρο 61, παράγραφος 2 του Συντάγματος;

3ον Πόσο ακόμη θα περιμένουν οι Έλληνες να βγει από τον λαιμό τους ο βρόγχος, που τους επιβάλλουν οι διατάξεις του άρθρου 24 του Συντάγματος, για τις δασικές εκτάσεις, που καθυστερούν και ανακόπτουν την ανάπτυξη της χώρας;

4ον Πόσο ακόμη θα περιμένουν οι Έλληνες την αναθεώρηση του άρθρου 16, παρ. 5 του Συντάγματος, που απαγορεύει την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για νέους χιλιάδων ελληνικών οικογενειών, που φεύγουν από τη χώρα και σπουδάζουν ανά τον κόσμο, ακόμη και στην Πρίστινα, στα Σκόπια, την Σόφια και το Βουκουρέστι;

Δεν θα συνεχίσουμε την αναφορά και άλλων αναθεωρημένων διατάξεων. Όλα τα πολιτικά κόμματα γνωρίζουν ποιες διατάξεις και πώς πρέπει να αναθεωρηθούν. Συνεπώς ΤΩΡΑ – ΑΜΕΣΩΣ μπορούν να κάνουν τις ανάλογες προτάσεις.
Για να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος, καλούμε τον πολιτικό κόσμο της χώρας, αν η Βουλή δεν εκλέξει τώρα Πρόεδρο Δημοκρατίας, να συναινέσουν να γίνει ΤΩΡΑ – ΑΜΕΣΩΣ η συζήτηση για τις αναθεωρητέες διατάξεις. Και επειδή η ψήφιση πρέπει να γίνει, ως γνωστόν, σε δύο ψηφοφορίες, που να έχουν χρονική απόσταση η μία από την άλλη ένα μήνα, να γίνει η προσφυγή στις κάλπες – συναινετικά – αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Η παρούσα Βουλή οφείλει να κλείσει ως Αναθεωρητική. Διαφορετικά θα μιλήσουμε για αναθεώρηση το 2021!
Άλλωστε υπάρχει προηγούμενον να προκηρυχθούν εκλογές και να υπάρχει ακόμη Βουλή σε λειτουργία (π.χ. εκλογές 1985).
Αυτή η «φωνή» προέρχεται από έναν παλαιό Κοινοβουλευτικό , που οι συμπατριώτες του τον έστειλαν με την ψήφο τους εξ (6) φορές στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Είναι «φωνή» για τον Λαό, την Πατρίδα και το Έθνος. Ακούστε την.
Το πρόβλημα – γιατί είναι πρόβλημα – δεν επιδέχεται αναβολήν. Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ.-

ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ! Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 14, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.