Γυναίκα στην Πλακωτή έκανε μουσείο μια αποθήκη, μαζεύοντας χρόνια ολόκληρα αντικείμενα από τη ζωή του χωριού της! (4 ΦΩΤΟ)

Γυναίκα στην Πλακωτή έκανε μουσείο μια αποθήκη, μαζεύοντας χρόνια ολόκληρα αντικείμενα από τη ζωή του χωριού της! (4 ΦΩΤΟ)

 
 
Την Τούλα Μώκου, από την Πλακωτή Θεσπρωτίας, την θαυμάζει πολύς κόσμος. Και συγκεκριμένα θαυμάζει την καρδιά της, που χτυπά με παλμούς πάθους για το χωριό της. 
 
 
 
Έκανε μουσείο μια αποθήκη, μαζεύοντας χρόνια ολόκληρα αντικείμενα από τη ζωή του χωριού της! 
Ένα προς ένα. 
Και συγκεντρώθηκε ένας πραγματικός πλούτος, από κατσαρόλες, νιπτήρες, αργαλειούς, εγαλεία μέχρι σαρμανίτσες, ρόκες και κουταλοπήρουνα, που απεικονίζουν τον τρόπο διαβίωσης κατά τον 20ο αιώνα, αλλά και νωρίτερα. 
 
 
 
Έκανε και κάτι άλλο, πρωτοποριακό και τολμηρό θα το χαρακτήριζε κανείς. 
Κινητοποίησε και ενεργοποίησε τους συγχωριανούς της και αναπαράστησε με πραγματικά δρώμενα, σκηνοθετώντας και τραβώντας η ίδια κατά το μεγαλύτερο μέρος το βίντεο, σκηνές από τη ζωή του χωριού παλαιότερα, όπως θερισμός, άλεσμα σιταριού, κουβάλημα ξύλων από τις γυναίκες, έθιμα του γάμου και της βάπτισης κ.λπ.
Γυναίκα στην Πλακωτή έκανε μουσείο μια αποθήκη, μαζεύοντας χρόνια ολόκληρα αντικείμενα από τη ζωή του χωριού της! (4 ΦΩΤΟ)  Γυναίκα στην Πλακωτή έκανε μουσείο μια αποθήκη, μαζεύοντας χρόνια ολόκληρα αντικείμενα από τη ζωή του χωριού της! (4 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.