Αντιδρούν οι ακτοπλόοι στην αύξηση χρεώσεων του λιμένα Ηγουμενίτσας

Αντιδρούν οι ακτοπλόοι στην αύξηση χρεώσεων του λιμένα Ηγουμενίτσας


Αντιδρούν οι ακτοπλόοι στην αύξηση των χρεώσεων του λιμανιού Ηγουμενίτσας, το οποίο – σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ΣΕΕΝ – προσέθεσε νέο «χαράτσι», με αποτέλεσμα την ανατίμηση των λιμενικών τελών 18%.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΕΝ, «σχετικά με την έγκριση του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ από 6/10/2014, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι για μία ακόμα φορά αιφνιδιαζόμαστε από ειλημμένες αποφάσεις χωρίς την εκ των προτέρων διαβούλευση και χωρίς να μας δοθεί η ευκαιρία να σας ενημερώσουμε για τις συνέπειες αποφάσεων που αδικαιολόγητα επιβαρύνουν το κόστος εκμετάλλευσης των πλοίων μας.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 του Κανονισμού επιβάλλεται τέλος ISPS τόσο στους επιβάτες όσο και στα οχήματα με αποτέλεσμα την ουσιαστική αύξηση των λιμενικών εξόδων κατά 18% και την επιβάρυνση των εταιρειών μας με ποσό που θα ξεπερνάει τις 750.000 € κάθε χρόνο.

Λαμβανομένης υπόψη της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της μεταξύ των οποίων και η μείωσης της επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης στην γραμμή Ελλάδας Ιταλίας θεωρούμε την κατά 18% αύξηση των λιμενικών εξόδων του ΟΛΗ τουλάχιστον προκλητική και μάλιστα με την αιτιολογία της τήρησης του ISPS.

Η τήρηση του ISPS αποτελεί πάγια υποχρέωση των Οργανισμών Λιμένων που εφαρμόζεται από το 2005 και όχι κάποια υποχρέωση η οποία επεβλήθη το 2014 για να δικαιολογεί μία τόσο μεγάλη αύξηση των λιμενικών εξόδων.

Πιστεύουμε ότι η απόφαση έγκρισης του Κανονισμού είναι αποτέλεσμα της μονομερούς και ελλιπούς ενημέρωσης σας και για τον λόγο αυτό παρακαλούμε να επανεξετάσετε την σκοπιμότητα επιβολής του τέλους καθώς και την κατάργησή του».
Αντιδρούν οι ακτοπλόοι στην αύξηση χρεώσεων του λιμένα Ηγουμενίτσας Αντιδρούν οι ακτοπλόοι στην αύξηση χρεώσεων του λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.