Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ


Η συγκυβέρνηση, με πρόσφατη υπουργική απόφαση, ανέτρεψε νόμο του προηγούμενου έτους και απελευθέρωσε τις προσφορές!
Πλέον, προσφορές κι εκπτώσεις γίνονται ένα και το αυτό!
Συγκεκριμένα:
Κάθε επιχείρηση μπορεί να έχει σε ένα προϊόν, 9 μήνες προσφορά και 3 μήνες έκπτωση. Καταργήθηκε το 10ήμερο προσφορών κι η υποχρέωση να μην προσφέρεται το ίδιο είδος ξανά πριν παρέλθουν 60 μέρες.
Η επιχείρηση δεν έχει υποχρέωση να δηλώνει σε καμία υπηρεσία ή φορέα τις προσφορές – Εμπορικό Σύλλογο, Τμήμα Εμπορίου, Παρατηρητήριο Τιμών – όπως συμβαίνει και με τις εκπτώσεις.
Η αναγγελία των προσφορών ταυτίζεται, πλέον με την αναγγελία εκπτώσεων, δηλαδή επιτρέπονται οι διπλές τιμές στη βιτρίνα και η αναγραφή ποσοστού %.
Η μόνη «υποχρέωση» είναι, στο 9μηνο των προσφορών, τα είδη με χαμηλότερη τιμή να μην υπερβαίνουν το 50% των συνολικών κωδικών. Αυτό, φυσικά, είναι αδύνατο να ελεγχθεί, άρα, ο καθένας μπορεί, παράνομα, να χαμηλώνει την τιμή σε όλα του τα προϊόντα.
Άρα:
Ουσιαστικά, έχουμε απελευθέρωση των εκπτώσεων.
Άρα:
Έχουμε ακόμη μια θλιβερή δικαίωση των προβλέψεων του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας.
Εκτός, αν πιστεύει κανείς, ότι οι αυτοαπασχολούμενοι διαθέτουν τα τμήματα marketing, τον τρόπο να επικοινωνούν τις προσφορές προς τους καταναλωτές, όπως τα πολυκαταστήματα ή τα χρήματα για κάτι τέτοιο.
Πρέπει, όμως, να πούμε ότι «έβαλαν το χεράκι τους» και πολλοί συνάδελφοι, πανελλαδικά, με τις συχνές προσφορές, νόμιμες ή παράνομες, τις δήθεν εκποιήσεις, αλλά και κάποιοι εμπορικοί σύλλογοι που τις προωθούσαν για τη δήθεν τόνωση των τοπικών αγορών.
Πλέον, το «όπλο» που είχαμε για να ξεστοκάρουμε εμπορεύματα, χρησιμοποιώντας το με μέτρο, γίνεται «μπούμερανγκ» εναντίον μας.
Με την απελευθέρωση των προσφορών, τα μεγάλα πολυκαταστήματα των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης κάλυψαν τη μισή χιλιομετρική απόσταση.
Την υπόλοιπη θα την καλύψουν με την ολοκληρωτική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Η απόφαση για την απελευθέρωση των προσφορών είναι πολιτική. Άρα είναι στο χέρι μας να ξεθεμελιώσουμε, πολιτικά, αυτούς που ψηφίζουν τους νόμους της καταστροφής μας.
Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.