Πέρασε η πρόταση Μπέζα Έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις

Πέρασε η πρόταση Μπέζα
Έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις


Πέρασε τελικά όπως όλα δείχνουν η πρόταση του Βουλευτή Θεσπρωτίας και Υφυπουργό Εργασίας Αντώνη Μπέζα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2015 δήλωσε πως "Το ασφαλιστικό με τη σημερινή του εικόνα, επιδέχεται μόνο τρεις επιλογές. Οι επιλογές αυτές είναι είτε η μείωση της μέσης σύνταξης, είτε η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ή ο περιορισμός των δικαιούχων.

Σύμφωνα με το Mega, βάσει εγγράφου-ντοκουμέντο, προβλέπεται η μείωση 1.000.000 επικουρικών συντάξεων, με το ψαλίδι να φθάνει στο 7%-8%.

Στην εισηγητική έκθεση προς το ΔΣ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, προβλέπονται δύο κατηγορίες εκτάκτων εσόδων. Η μία από αυτές είναι η εξοικονόμηση περίπου 376 εκατ. ευρώ τα οποία θα προέλθουν από την περικοπή επικουρικών συντάξεων.

Μάλιστα, για να συγκεντρωθεί το εν λόγο ποσό το ψαλίδι στις αποδοχές περίπου ενός εκατ. συνταξιούχων θα είναι της τάξης του 7% με 8%.
Πέρασε η πρόταση Μπέζα Έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις Πέρασε η πρόταση Μπέζα  Έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.