Αντώνης Μπέζας: «Οι συντάξεις πρέπει να μειωθούν αν δεν αυξηθούν οι εισφορές»

Αντώνης Μπέζας: «Οι συντάξεις πρέπει να μειωθούν αν δεν αυξηθούν οι εισφορές»
 

Το ασφαλιστικό με τη σημερινή του εικόνα, επιδέχεται μόνο τρεις επιλογές, δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Αντώνης Μπέζας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2015.

Οι επιλογές αυτές σύμφωνα με τον κ. Μπέζα είναι είτε η μείωση της μέσης σύνταξης, είτε η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ή ο περιορισμός των δικαιούχων.

«Άλλες επιλογές δεν υπάρχουν. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, οδηγεί στην αύξηση της φορολογίας και θα επιβαρύνει και πάλι τους πολίτες» είπε ο υφυπουργός.
Ο ίδιος καταλόγισε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στις ομιλίες τους περιορίζονται να περιγράφουν το πρόβλημα, αλλά δεν το αγγίζουν γιατί δεν θέλουν να είναι δυσάρεστοι.

«Όλοι γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται για ένα φυσιολογικό ασφαλιστικό σύστημα, αλλά ένα σύστημα με τεράστιες στρεβλώσεις, που όλοι προτιμούσαν να μεταθέτουν την επίλυσή του στο μέλλον» σημείωσε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση μέσα σε περιβάλλον ύφεσης, έχει καταφέρει να κρατήσει το σύστημα στα πόδια του.

Ο κ. Μπέζας διαβεβαίωσε πως «ό,τι συζητείται σήμερα για το Ασφαλιστικό, δεν αφορά όσους έχουν κατοχυρώσει ασφαλιστικό δικαίωμα, ή κατοχυρώνουν εντός του 2014 ή τα επόμενα μεταβατικά χρόνια», όμως υπογράμμισε πως οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αποτελούν πολυτέλεια του συστήματος.
«Παρά τα εθνικά όρια των 62 και των 65 ετών, το 75% των συνταξιούχων έχει πάρει σύνταξη κάτω απ' τα εθνικά όρια, και στο ΙΚΑ το ποσοστό ανέρχεται στο 76%» είπε.

Ακόμη ο κ. Μπέζας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για δημαγωγική αντιπολίτευση και υπογράμμισε πως η πολιτική αβεβαιότητα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα.
Απευθυνόμενος εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η «Ιστορία έχει ράμματα για τη γούνα του» και πως δεν πρόκειται να καταφέρει να ανατρέψει την κυβέρνηση.
Αντώνης Μπέζας: «Οι συντάξεις πρέπει να μειωθούν αν δεν αυξηθούν οι εισφορές» Αντώνης Μπέζας: «Οι συντάξεις πρέπει να μειωθούν αν δεν αυξηθούν οι εισφορές» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.