Το λιμάνι Ηγουμενίτσας θωρακίζεται για τον έμπολα

Το λιμάνι Ηγουμενίτσας θωρακίζεται για τον έμπολα


Πύλη της χώρας το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και ως ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας οφείλει να προχωρήσει στη λήψη μέτρων ώστε να υπάρξει πλήρης θωράκιση σε κάθε πιθανό κρούσμα έμπολα ή άλλης μολυσματικής ασθένειας.

Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί ήδη στον Πειραιά αλλά και στην Πάτρα. Άλλωστε η λήψη μέτρων είναι επιβεβλημένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και από τα συναρμόδια ελληνικά υπουργεία.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Αντώνης Μάζης, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της ΟΛΗΓ ΑΕ Κωνσταντίνος Γκρίνιας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρος Δερδεμέζης και ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου Γιάννης Νικόπουλος.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στους χώρους ιατρείων που υπάρχουν στο λιμάνι, ώστε να αντιμετωπιστεί πιθανό ύποπτο κρούσμα.

Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί λύση για την κάλυψη με ανθρώπινο δυναμικό. Το Νοσοκομείο Φιλιατών θα είναι σε θέση να στείλει προσωπικό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και η κίνηση είναι αυξημένη, λόγω των κρουαζιερόπλοιων που φτάνουν.

Ωστόσο άμεσα δεν μπορεί να διατεθεί γιατρός καθώς τα κενά στη δημόσια υγεία είναι μεγάλα.

Το πρώτο βήμα πάντως έγινε και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων θα συνεχιστεί προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη θωράκιση του λιμανιού. 
Το λιμάνι Ηγουμενίτσας θωρακίζεται για τον έμπολα  Το λιμάνι Ηγουμενίτσας θωρακίζεται για τον έμπολα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.