Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα

Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα 
 
 
Σοβαρή επιδείνωση του καιρού που θα ξεκινήσει από τη δυτική Ελλάδα αναμένεται σήμερα,σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας τα οποία θα χαρακτηρίζονται από τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, τόσο στα πελάγη όσο και στα ηπειρωτικά.

Συγκεκριμένα, για σήμερα Παρασκευή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας και του Αιγαίου, αλλά και σταδιακή σημαντική επιδείνωση του καιρού στα δυτικά με τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις νοτιάδες. Μέχρι το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο Αιγαίο καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, με υψόμετρο άνω των 1.000 μ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ.

Το Σάββατο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, όμως από το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 έως 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία εξαιτίας κυρίως των ισχυρών νότιων ανέμων είναι στο Ιόνιο, η Κέρκυρα, οι Παξοί, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Λευκάδα, η Κεφαλονιά, το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, το Αγρίνιο, η Ναύπακτος, τα Κύθηρα και γενικά το Μυρτώο πέλαγος.
Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.