Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Δήμο Ηγουμενίτσας


Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας φέρνει, τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015, στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση, την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας με το 16ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης «Διενέργεια διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων από τις Δ.Ε. Συβότων-Πέρδικας και μεταφορά στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου (Ενδεικτικού προϋπολογισμού 169.500,00 €)», για δώδεκα μήνες. Η διοίκηση του Δήμου Ηγουμενίτσας βλέπει τη λύση της ιδιωτικοποίησης τμημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας ως αναπόφευκτη, καθώς όπως υποστηρίζει το υφιστάμενο προσωπικό (οδηγοί, συνοδοί απορριμματοφόρων, οδοκαθαριστές) αλλά και εξοπλισμός (σε οχήματα ) δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Και βέβαια ότι η έλλειψη προσωπικού οφείλεται στην μη έγκριση από τα αρμόδια Υπουργεία των αιτημάτων για πρόσληψη προσωπικού (αναστολή προσλήψεων).

· Δηλαδή η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει ότι έχει «αγαθές προθέσεις». Επισημαίνουμε ότι όλα τα μεγάλα εγκλήματα έχουν γίνει από «αγαθές προθέσεις». Στην συγκεκριμένη περίπτωση στο όνομα της καθαρής πόλης, στο όνομα της «βελτίωσης» της ποιότητας της ζωής των πολιτών, προωθείται το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης του τομέα της καθαριότητας με ότι αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους στον Δήμο.

· Είναι καθαρό ότι δεν υπάρχει «ολίγη» ή «προσωρινή» ιδιωτικοποίηση. Την επόμενη χρονιά η κατάσταση των υποδομών θα είναι χειρότερη. Τότε ο ιδιώτης επιχειρηματίας είναι βέβαιο ότι θα επιβάλει τους δικούς του όρους, θα ακριβήνει τα τιμολόγια. Είναι βέβαιο, ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου : η κατάργηση φέτα – φέτα του τομέα καθαριότητας θα οδηγήσει σε απαξίωση των δημοτικών υπαλλήλων. Στην θέση των κακά πληρωμένων, αλλά με εργασιακά δικαιώματα, εργαζομένων του Δήμου θα προσληφθούν από τον ιδιώτη επιχειρηματία εργαζόμενοι που στην καλύτερη περίπτωση θα πληρώνονται με βάση τα ιδιωτικά συμφωνητικά. θα έχει φθηνούς εργαζόμενους με συνθήκες δουλειάς γαλέρας. Υπάρχει εμπειρία για το πώς πληρώνονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και με τι ωράρια δουλεύουν.

· Υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα στο Δήμο; Σαφέστατα και υπάρχει.

· Το πρόβλημα δεν προέκυψε ξαφνικά. Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση είναι αποκλειστικά των Δημοτικών Αρχών διαχρονικά. Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν πήρε έγκαιρα μέτρα για να μην φτάσουμε στο σημείο να μην επαρκεί το προσωπικό; Ο εξοπλησμός(σε οχήματα ); Τι ενέργειες έκανε, τι διεκδίκησε; Πώς; Από που;

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας, να δώσει τον Τομέα Καθαριότητας στους ιδιώτες, αντέδρασε και με συνέπεια εξέφρασε την αντίθεσή του στην Ιδιωτικοποίηση.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας διεκδικεί: Κατάργηση της επιχειρηματικότητας, αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες . Μείωση των δημοτικών τελών με σκοπό την κατάργηση τους, δωρεάν παροχές για τη λαϊκή οικογένεια, ανέργους. Διασφάλιση του δικαιώματος στη δουλειά για όλους, σταθερή και μόνιμη με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ανεξάρτητα σχέσης εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Και επειδή όλα αυτά απαιτούν χρήματα επαναφέρει τις προτάσεις για διεκδίκηση από το κράτος των παρακρατημένων φόρων για τους Δήμους, για την φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων με συντελεστή 45 %, την αγωνιστική διεκδίκηση χρηματοδότησης από το κράτος .

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ όλα αυτά τα σχέδια που προωθούνται και καλεί τη δημοτική αρχή και τους Δημοτικούς συμβούλους να καταψηφίσουν τις δύο αποφάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση αναλαμβάνουν σοβαρές ευθύνες για την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και την παράδοση τους στην επιχειρηματική δράση. Με μαθηματική ακρίβεια αυτό θα οδηγήσει στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας στην παροχή υπηρεσιών και αύξηση των διαφόρων τελών, στην υποβάθμιση των υπηρεσιών. Αυτό επιβάλει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Αυτή η πολιτική θα οδηγήσει στην επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών από τον «Δήμο Α.Ε.» αυτή την φορά. Αυτό γίνεται γιατί το κίνητρο για την όποια ανάπτυξη είναι η κερδοφορία των επιχειρήσεων και όχι η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

1. Καλούμε τους συναδέλφους των Ο.Τ.Α. Θεσπρωτίας, τους εργαζόμενους της περιοχής μας, τους ανέργους, τους μαγαζάτορες της πόλης, τους συμπολίτες, να εκφράσουν την αντίθεσή τους με τη συμμετοχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

2. Να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να παλέψουν για κεντρικό εθνικό σχεδιασμό και στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα σέβεται το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, τους φυσικούς πόρους, το λαϊκό εισόδημα, μέσα από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, της λαϊκής οικονομίας, της λαϊκής εξουσίας.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Δήμο Ηγουμενίτσας Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.