Η "συνεργασία" του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον Δήμο του Velbert

Η "συνεργασία" του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον Δήμο του Velbert
 

Με έκπληξη και απορία μαθαίνουμε πως οι περισσότεροι φίλοι μας Γερμανοί από το Velbert «δυσκολεύονται», λόγω του θέματος της ομιλίας που πραγματοποιήθηκε σε 4 πόλεις της Γερμανίας μέχρι σήμερα, να οργανώσουν διάλεξη που θα αναφέρεται στην Ελλάδα.

Η πρόταση της Κίνησης «Διάλογος με τους Θεσπρωτούς Ομογενείς και Μετανάστες» επιδιώκει να παρουσιαστούν και στο Velbert: 
α) οι αποτυχημένες πολιτικές της τρόικα και των ελίτ στην Ελλάδα
β) οι γερμανικές οφειλές και η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων στα πλαίσια της πρόσφατης απόφασης της αρμόδιας Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής και 
γ) οι εναλλακτικές πολιτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Σκεύο Παπαϊωάννου.
 
Το θέμα της ομιλίας αντιμετωπίζεται με αρνητικά σχόλια. 
Αρνητικά σχόλια για μια διάλεξη πανεπιστημιακού επιπέδου μας κάνει να απορούμε και να προβληματιζόμαστε, όταν κανένα κόστος δε θα δημιουργηθεί για τον ελληνογερμανικό Σύλλογο «ΦΙΛΙΑ». 
 
Ομολογούμε πως η Κίνησή μας έχει κι αυτή δυσκολίες να κατανοήσει τα επιχειρήματα των Γερμανών μας φίλων. Ίσως ο φιλόξενος κ. Λώλος θα πρέπει να μας εξηγήσει το σκοπό και το στόχο της Φιλίας μας με τους Γερμανούς φίλους του Velbert.
 
Νομίζω πως πρέπει να προσδιοριστούν τα πλαίσια της συνεργασίας του δήμου Ηγουμενίτσας με τον δήμο του Velbert αλλά κι ανάμεσα στον ελληνογερμανικό Σύλλογο και του κ.Λώλου. 
Πάντως με «περίεργες» κι «ανεξήγητες» επισκέψεις γερμανού βουλευτή, δε βοηθιέται ο Τόπος μας…

Υ.Γ.: Θα επανέλθω κ. Λώλο. Ως τότε περιορίστε την αφέλειά σας…

Για την Κίνηση
«ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»

Δημήτρης Ζώης
Η "συνεργασία" του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον Δήμο του Velbert Η "συνεργασία" του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον Δήμο του Velbert Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.