AΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΗΓ Η «ΜΑΡΙΝΑ» ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

AΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ 
ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΗΓ Η «ΜΑΡΙΝΑ» ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Είχαμε πιστέψει πως το πρώτο έργο που θα αποκτούσε η περιοχή, μέσω δαπανών ΟΛΗΓ και μάλιστα γρήγορα και χωρίς τις γνωστές ελληνικές αγκυλώσεις, ήταν η μαρίνα στον όρμο Ηγουμενίτσας.
Ο χώρος είχε επιλεγεί οριστικά.
Τα χρήματα υπήρχαν.
Οι σχετικοί φάκελοι ήταν σχεδόν έτοιμοι. Έτσι έλεγαν τουλάχιστον.
Δυστυχώς, παρ’ όλες τις θετικές προϋποθέσεις, η όλη υπόθεση είχε βαλτώσει τραγικά.
Κολλάει, το αναγκαίο από κάθε άποψη έργο, στο πείσμα ενός ανώτερου υπαλλήλου του αρμοδίου υπουργείου, όπως διαρρέει, κάθε φορά που επιχειρείται δημοσιογραφική έρευνα;
Είναι υπόθεση πολιτική κίνησης και απόφασης, όπως κάποιοι υποστηρίζουν;
Κρύβεται κάτι άλλο, που οι μέχρι τώρα πολιτικοί άρχοντες της Θεσπρωτίας και όχι μόνο, το κρύβουν, σαν μέγιστο μυστικό; 

Ό,τι και να συμβαίνει, το γεγονός είναι ένα και μόνο ένα:
Το έργο που θα καθίστατο μια ισχυρή οικονομική όαση, τόσο για τους Θεσπρωτούς, όσο και για την ελληνική οικονομία γενικότερα, δεν εκτελείται, με ευθύνη κάποιου ή κάποιων, που ασφαλώς, οι αρμόδιοι οφείλουν να προσφεύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά και κάποιες σκόπιμες διαρροές, ο συγκεκριμένος ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου, (αλήθεια γιατί παραμένει όλα αυτά τα χρόνια στην ίδια θέση;) προκειμένου να προωθήσει τον σχετικό φάκελο, απαιτεί να επιστραφεί όλη η Χερσαία Ζώνη στον ΟΛΗΓ.
Πρόκειται για το τμήμα εκείνο, που οι κάτοικοι με αγώνες, παρά τις αντιρρήσεις του τότε τοπικού κατεστημένου, πέτυχαν να αφαιρεθεί από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Χερσαίας Ζώνης του ΟΛΗΓ, προκειμένου να επαναχορηγηθεί στο Δήμο Ηγουμενίτσας.


Παρόλα αυτά, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχει απόφαση-δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, με την οποία το συγκεκριμένο τμήμα το παραλιακό, στο σημείο κατασκευής της μαρίνας, δικαιωματικά θα εκχωρηθεί στον ΟΛΗΓ για τις κατασκευαστικές και λειτουργικές της ανάγκες.
Άρα, το πείσμα του υπαλλήλου αυτού, να επαναεκχωρηθεί ολόκληρη η Χερσαία Ζώνη, κρύβει πολλά, ύποπτα έως και ξένα προς το έργο συμφέροντα.
Αφού δε το μπαλάκι έχει πεταχθεί στην τοπική πολιτική ηγεσία, είναι απαραίτητο, οι δυό βουλευτές, το συντομότερο δυνατόν, να συνεργαστούν, πρώτα με τη διοίκηση του ΟΛΗΓ και μετά με το αρμόδιο Υπουργείου, για να πάψει αυτό το παραμύθι.
Το μέλλον του τόπου και της εθνικής οικονομίας, δεν μπορεί να το παίξει σαν ζάρι, ένας απλός υπάλληλος, ελεγκτέος φυσικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
AΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΗΓ Η «ΜΑΡΙΝΑ» ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ  AΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ   ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΗΓ Η «ΜΑΡΙΝΑ» ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.