Θέμα και στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο διορισμός Μπέζα

Θέμα και στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο διορισμός Μπέζα


Το σημερινό κύριο θέμα της εφημερίδας «Η ΓΝΩΜΗ», απασχολεί και την πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», στην στήλη «ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ» του Γιώργου Παπαχρήστου, ο οποίος δίνει και την διαφορετική εκδοχή του όλου θέματος. 
Γράφει λοιπόν…


Δυνατές φιλίες

ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ (δεν ξέρω ποιος τον έχει περιγράψει πρώτος, αλλά δεν έχει την παραμικρή σημασία) :πλούσιος είναι ο άνθρωπος που έχει καλούς φίλους. Ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας ως ατυχήσας κατά τις τελευταίες εκλογές (και πρώην υφυπουργός) Αντώνης Μπέζας ανήκει σε αυτή την κατηγορία των «πλουσίων»: έχει καλούς φίλους. Ένας εξ αυτών των φίλων είναι ο δήμαρχος Πάργας, ονόματι Α. Νάστας, ασχολούμενος με μπετά και τέτοια εκ παραλλήλου με τα καθήκοντά του, του δημάρχου.

Αυτός λοιπόν ο Νάστας τι έκανε για να στηρίξει τον φίλο του Μπέζα(φέρελπιν καραμανλόπαιδα, το πάλαι) και να απαλύνει τον καημό του που δεν επανεξελέγη στις πρόσφατες εκλογές; Τον προσέλαβε ως σύμβουλό του στον δήμο της Πάργας, αντί του ευτελούς θα τολμήσω να το χαρακτηρίσω, δεδομένης και της θητείας του Μπέζα σε κυβερνητικές θέσεις, ποσού των 3126,47 ευρώ μηνιαίως.

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς υπηρεσιές θα παρέχει στον δήμο της absolutely cute Πάργας ο πρώην υφυπουργός (τέσσερα χρόνια στο Οικονομικών επί Καραμανλή και κάπου ενάμιση χρόνο στο Υγείας επί Σαμαρά). Διάβασα στην απόφαση, που μου κοινοποιήθηκε από φίλο μου εξ Ηπείρου ότι «θα υπόκειται στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου και θα ασκεί καθήκοντα επιτελικά χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις, γραπτά ή προφορικά για θέματα σχετικά με κατασκευές τεχνικών έργων, καθώς και σε θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού και πράξεων εφαρμογής». Φευ δεν συμπεριλαμβάνονται στα καθήκοντα του κυρίου συμβούλου ασχολίες όπως «πιάσ΄τα΄αυγό και κούρεψ΄το»- όλα τα άλλα μέσα είναι! 



Όχι για την περίπτωση Μπέζα αποκλειστικά, αλλά ως γενική αρχή πάντως επισημαίνω ότι αν το κύριο επάγγελμά σου είναι ας πούμε πολιτικός μηχανικός (αυτό τουλάχιστον διατείνεται στο βιογραφικό του ο Μπέζας), επανέρχεσαι με αξιοπρέπεια στο επάγγελμα που ασκούσες πριν ασχοληθείς με την πολιτική. Δεν επιδιώκεις να διοριστείς σε έναν δήμο της περιοχής σου και μάλιστα με αυτό τον προκλητικό – για την εποχή μας- μισθό.

Μαζέματα

ΕΑΝ, ΠΑΛΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ μόνος σου, υπάρχει ο περιφερειάρχης Ηπείρου, εν προκειμένω ο Αλέκος Καχριμάνης, να «μαζέψει» και τον πρώην υφυπουργό και τον «φίλο υφυπουργού» Νάστα. Η απόφαση αναφέρει ότι το συνολικό ποσό της ετήσιας αμοιβής Μπέζα, περίπου 38.000 ευρώ, θα βαρύνει τον προϋπολογισμό για το 2015 του Δήμου Πάργας. Έχει τόσα χρήματα ο Δήμος Πάργας να τα διαθέσει για την πρόσληψη του Μπέζα και όχι για κάτι άλλο πιο ωφέλιμο για τους κατοίκους της πόλης; Αγνοώ. Υποθέτω όμως βασίμως ότι το θέμα θα κινήσει σήμερα κιόλας και το «ενδιαφέρον» του υπουργού των Εσωτερικών Νίκου Βούτση. Έλεος πια.

«ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ» | «ΤΑ ΝΕΑ»
Θέμα και στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο διορισμός Μπέζα  Θέμα και στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο διορισμός Μπέζα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.