Προχωρά το σχέδιο για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου απο την Κύπρο στην Ευρώπη Με χερσαίο αγωγό που καταλήγει στη Θεσπρωτία

Προχωρά το σχέδιο για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου απο την Κύπρο στην Ευρώπη
Με χερσαίο αγωγό που καταλήγει στη Θεσπρωτία


Μέσω χερσαίου αγωγού στη δυτική Ελλάδα μήκους περίπου 220 χιλιομέτρων, ο οποίος θα καταλήγει στη Θεσπρωτία, προχωρά το σχέδιο για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Ευρώπη. 
Αυτό δήλωσε στο συνέδριο "Eastern Mediterranean Gas Conference" που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, o επικεφαλής του τομέα των διεθνών έργων στη Δημόσια Επιχείριση Αερίου της Ελλάδας, Δημήτρης Μανώλης. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανατεθεί η περαιτέρω προώθηση των τεχνικών μελετών για τον αγωγό που θα ενώνει την Κύπρο με την Ελλάδα (Κρήτη) για μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ιταλία. 


Ο προτεινόμενος από το ΥΠΕΚΑ και τη ΔΕΠΑ αγωγός Eastern Mediterranean Pipeline, με ετήσια δυναμικότητα 8 δισ. κυβικά μέτρα, θα έχει συνολικό μήκος περίπου 1.680 χιλιόμετρα, από τα οποία τα περίπου 1.200 θα είναι υποβρύχια και τα υπόλοιπα χερσαία, ενώ η ροή και διαχείριση του αερίου θα υποστηρίζεται από τέσσερις σταθμούς συμπίεσης και δύο μετρητικούς σταθμούς. 
Αξίζει να τονίσουμε, ότι η μελέτη σκοπιμότητας, περιλαμβάνει πολλές επιμέρους ενότητες έργων, μεταξύ των οποίων αναμέται σύντομα να καθοριστεί και η περιοχή στην οποία θα δημιουργηθεί ο σταθμός συμπίεσης στη Δυτική Ελλάδα. 
Εάν η... "μπίλια" ξανα-καθήσει στη Θεσπρωτία, δεν αποκλείεται να ξαναζήσουμε καταστάσεις τύπου... Πέρδικας! 
Για να δούμε...
Προχωρά το σχέδιο για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου απο την Κύπρο στην Ευρώπη Με χερσαίο αγωγό που καταλήγει στη Θεσπρωτία Προχωρά το σχέδιο για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου απο την Κύπρο στην Ευρώπη Με χερσαίο αγωγό που καταλήγει στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.