Προκαλούν οι αυτοαποκαλουμενοι Τσάμηδες Προπαγανδιστική καμπάνια με θέμα την Παραμυθιά

Προκαλούν οι αυτοαποκαλουμενοι Τσάμηδες
Προπαγανδιστική καμπάνια με θέμα την Παραμυθιά
 
 
Μπροστά σε νέο μπαράζ προπαγανδιστικών δράσεων με θέμα τις “αλησμόνητες” πατρίδες των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων, βρισκόμαστε τον τελευταίο καιρό. 
Η δράση αυτή υποκινείται από τον λεγόμενο “Αλβανικοαμερικάνικο οργανισμό Τσαμουριάς” και προπαγανδίζει στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καθώς και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζοντας την Παραμυθιά ως χώρο εθνοκάθαρσης με χιλιάδες νεκρούς Τσάμηδες στην ταραγμένη περίοδο του τέλους του πολέμου, με δεσμευμένες περιουσίες από τους Παραμυθιώτες και με μια σειρά από αλυτρωτικά μηνύματα, με την υποστήριξη βεβαία της Αλβανικής Κυβέρνησης που κλείνει το μάτι στο κόμμα των Τσάμηδων PDIU, που παραδοσιακά αλλάζει συμμαχίες ανάλογα με το ποιος κυβερνά την γείτονα χώρα.

Πριν από 3 εβδομάδες κυκλοφόρησε σε περιοδικό του “AlbanianAmerican Organization of Chameria” άρθρο με την υπογραφή του Sali Bollati, με θέμα την Παραμυθιά στο οποίο παρουσιάζονται μια σειρά από ευφάνταστα παραμύθια, χρησιμοποιώντας “και καλά” για πηγές ακόμα και Παραμυθιώτη συγγραφέα ερευνητή. Σύμφωνα με τα μυθεύματα των τσάμηδων, ο Παραμυθιώτης ερευνητής (το όνομα του οποίου δεν έχει σημασία να αναφερθεί), αναφέρεται σε μια σειρά από δολοφονίες τσάμηδων όπως των Kristo Kokora dhe Vasil Resta και του Hamdi Bull.

Σε άλλο περιοδικό, Τσάμης που πήρε την Αμερικάνικη υπηκοότητα και κατάφερε πρόσφατα να έρθει στην παραμύθια μετά από 70 χρόνια, επισκέφτηκε τις περιουσίες του και στο άρθρο παραλήρημα αναφέρει πως προσκύνησε στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Παραμυθιάς, το οποίο όπως σχολιάζει κατασκευάστηκε πάνω από τον ομαδικό τάφο των Τσάμηδων.

Τα άρθρα στα περιοδικά και τα βίντεο στο κανάλι top channel της Αλβανίας καθως και σε ιστοσελίδες, περιέχουν δεκάδες ιστορίες (χωρίς δράκο όμως) που προβάλουν αξιώσεις για αναγνώριση γενοκτονίας, επιστροφή περιουσιών στην παραμύθια κ.α

Μεταξύ άλλων κάνουν και διαφήμιση στον Πύργο Κούλια της Παραμυθιάς, παρουσιάζοντας την έκθεση φωτογραφίας που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες, αναφέροντας τις ώρες που είναι επισκέψιμη και σημειώνοντας πως έχει απαλλοτριωθεί από την Ελληνική κυβέρνηση.

Το νέο μπαράζ προπαγανδιστικών δράσεων σε συνδυασμό με τις επισκέψεις των Τσάμηδων στην Παραμυθιά προκαλεί προβληματισμό, ωστόσο δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς διαχρονικά οι Τσάμηδες παρουσιάζουν τις αξιώσεις του.

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Sali Bollati, ενώ από εδώ μπορείτε να το δείτε μεταφρασμένο στα ελληνικά. Δειτε εδω το άρθρο με το γηπεδο της Παραμυθιάς και εδώ διαβαστε το μεταφρασμένο στα ελληνικά. Δείτε εδώ την σελίδα στο facebook και εδώ την επισημη ιστοσελίδα τους

Προκαλούν οι αυτοαποκαλουμενοι Τσάμηδες Προπαγανδιστική καμπάνια με θέμα την Παραμυθιά Προκαλούν οι αυτοαποκαλουμενοι Τσάμηδες Προπαγανδιστική καμπάνια με θέμα την Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.