Εστία μικροβίων στην Πλατεία Δημαρχείου ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Εστία μικροβίων στην Πλατεία Δημαρχείου
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (+ΒΙΝΤΕΟ)


Δεν είναι η πρώτη φορά που καταπιανόμαστε με το θέμα των δημοσίων τουαλετών που υπάρχουν στην πόλη της Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα με αυτές της Πλατείας Δημαρχείου, που είναι και το κεντρικότερο σημείο ολόκληρου του Δήμου.

Αυτές ως γνωστόν αφού λειτούργησαν επί μικρό χρονικό διάστημα, υπό την εποπτεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, στη συνέχεια μπήκε «λουκέτο» το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα.

Ο λόγος που αυτές δεν λειτουργούν είναι οικονομικός (αν δεν είναι έτσι ας μας ενημερώσει ο Δήμος) για το Δήμο, αφού αδυνατεί να πληρώσει άτομο το οποίο και θα είναι υπεύθυνο για την καθαριότητά τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κάτι που συνέβη αρχικά (με τη Δημοτική Αρχή του κ. Κάτσινου), αλλά πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε ότι δεν… έβγαιναν τα «κουκιά» για να πληρωθεί μεροκάματο στην υπεύθυνη.

Με αποτέλεσμα, ο χώρος γύρω από τις τουαλέτες να έχει καταστεί πλέον εστία μικροβίων αφού πολλοί συμπολίτες –και δικαιολογημένα- καταφεύγουν στον υπαίθριο χώρο για την ανάγκη τους. Αποτέλεσμα αυτού η έντονη δυσωδία, μια εικόνα που δεν αρμόζει σε κέντρο πόλης και φυσικά ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Η αναφορά δεν είναι κακοπροαίρετη, ούτε στοχεύει να πλήξει την εν ενεργεία Δημοτική Αρχή, απλά αποτελεί μια διαπίστωση την οποία έχουν κάνει συμπατριώτες και επισκέπτες και πρέπει να καταγραφεί.

Στην Ευρώπη, σε προηγμένες θεωρητικά χώρες και μη, δε νοείται κέντρο πόλης, πόσω μάλλον πρωτεύουσας Νομού, χωρίς δημόσιες τουαλέτες, έστω και αν ο «χρήστης» καταβάλλει ένα μικρό αντίτιμο.

Αναγνωρίζουμε ότι η νοοτροπία του Έλληνα σε αυτό το θέμα δεν είναι η καλύτερη δυνατή (να πληρώσει δλδ. για να…), ωστόσο αυτό μπορεί να αλλάξει και μόνο αν γίνουν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το ζητούμενο είναι λοιπόν η λειτουργία της τουαλέτας, έστω αρχικά με την εξεύρεση ενός μικρού κονδυλίου για τα έξοδα που θα υπάρχουν και στην πορεία, με την καταβολή πιθανώς ενός μικρού αντιτίμου από πλευράς του εκάστοτε «χρήστη».

Η Δημοτική Αρχή άλλωστε έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό κρίνουμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να συμβεί. 


Εστία μικροβίων στην Πλατεία Δημαρχείου ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Εστία μικροβίων στην Πλατεία Δημαρχείου ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.