Πραγματοποιήθηκε το «Kids’ Athletics» στην Ηγουμενίτσα

Πραγματοποιήθηκε το «Kids’ Athletics» στην Ηγουμενίτσα 
 

Στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα επιδείξαν οι μικροί μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το πρόγραμμα «Kids’ Athletics».
 
Αφορά τα μικρά παιδιά που μυούνται στον στίβο έτσι ώστε να ενημερωθούν για τα αθλήματα.
 
Οι δάσκαλοι στην Ηγουμενίτσα φτιάξανε μια ομάδα παιδιών και αθλοπαίξανε στην πλατεία κάτω του Δημαρχείου.
 
Τα παιδιά φτιάξανε τρεις ομάδες και παίζοντας μαθαίνανε για τα αθλήματα του στίβου.
 
Το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ και προσφέρεται δωρεάν. 
 
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφορικά με την προαγωγή του αθλητισμού, του φιλάθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους αλλά και η παιδευτική αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων στις σύγχρονες συνθήκες που όλοι βιώνουμε.
 
 
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την (IAAF) International Association of Athletics Federations, και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει το Kids’ Athletics.
 
Ο επιμορφωτικός ρόλος του προγράμματος Kids’ Athletics, ολοκληρώνεται με την παροχή στους μαθητές/τριες στοιχείων για την ιστορία του Στίβου που τους δίδονται με το σύστημα ξενάγησης και η γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού γίνεται βιωματικά με ένα οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα.
 
Μετά το πέρας της ξενάγησης τους, οι μικροί μαθητές εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο και αποκτούν την γνωριμία τους με τα αθλήματα του στίβου.
 
Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το “Team event for children” (Oμαδικό παιχνίδι για παιδιά).
 
Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους. 
 
Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων:
α) τα αγωνίσματα δρόμου
β) τις ρίψεις
γ) τα άλματα

και απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες :7-8 ετών , 9-10 ετών και 11-12 ετών.Στο τέλος του προγράμματος επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή όλων των παιδιών και τους προσφέρονται αναμνηστικά διπλώματα. 

Νίκος Κουτούκης
Πραγματοποιήθηκε το «Kids’ Athletics» στην Ηγουμενίτσα Πραγματοποιήθηκε το «Kids’ Athletics» στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.