«Όμηροι» στην Ελβετία 50 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές, λυκείου της Άρτας Άρον-άρον επιστρέφουν στην Ελλάδα

«Όμηροι» στην Ελβετία 50 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές, λυκείου της Άρτας
Άρον-άρον επιστρέφουν στην Ελλάδα


Άρον-άρον επιστρέφουν οι μαθητές του 3ου Λυκείου Άρτας από την Ελβετία οι οποίοι επρόκειτο να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικό ταξίδι, στα πλαίσια του οποίου επρόκειτο να επισκεφθούν το CERN, το οποίο ωστόσο διακόπηκε.
 
Οι 50 μαθητές μαζί με τους 3 συνοδούς καθηγητές τους είχαν καταβάλει 320 ευρώ έκαστος προκειμένου να εξασφαλίσουν διαμονή σε ξενοδοχείο και εισιτήρια επιστροφής.

Χθες, οπότε και αφίχθησαν στην Ελβετία ήρθαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς διαπίστωσαν ότι τα χρήματα που είχαν δώσει είχαν κάνει «φτερά» καθώς ούτε ξενοδοχείο πληρώθηκε ποτέ, αλλά ούτε και τα εισιτήρια.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Σκανδάλη, πατέρα ενός μαθητή του 3ου Λυκείου Άρτας, τα παιδιά φιλοξενήθηκαν χθες σε ξενοδοχείο χωρίς να πληρώσουν. Σήμερα, ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής με λεωφορείο (σ.σ. ο οδηγός του οποίου επίσης δεν έχει πληρωθεί) το οποίο θα τους μεταφέρει έως την Ανκόνα και από εκεί θα μεταβούν στην Ελλάδα. Σημειωτέον, το ταξίδι έως την Ανκόνα διαρκεί περί τις 10 ώρες!

Μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ, ο κ. Σκανδάλης είπε ακόμη ότι το επίμαχο ταξιδιωτικό πρακτορείο επελέγη κατόπιν διαγωνισμού. «Έχει ακολουθήσει και άλλη φορά παρόμοια τακτική» κατήγγειλε ο πατέρας του μαθητή.

Σχετική ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε σήμερα το πρωί το υπουργείο Παιδείας:

Επιλύθηκε το θέμα αναφορικά με την εκπαιδευτική εκδρομή των σαράντα τεσσάρων μαθητριών και μαθητών της Β’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Άρτας και των τεσσάρων εκπαιδευτικών συνοδών στο Cern της Ελβετίας. Όπως διαπιστώθηκε, το ταξιδιωτικό γραφείο που υπέγραψε σύμβαση με το 3ο Λύκειο Άρτας για την τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη (από τη Δευτέρα 20/4 έως την Παρασκευή 24/4), δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του, ως όφειλε, αναφορικά με τη διαμονή και τα εισιτήρια επιστροφής.

Η λύση βρέθηκε χθες το απόγευμα -όταν σε άριστη συνεργασία με τους αρμοδίους- η αποστολή διέμεινε κανονικά στο ξενοδοχείο και σήμερα το πρωί αναχώρησε για την Αγκόνα, απ’ όπου θα επιστρέψει με το πλοίο της γραμμής στην Ηγουμενίτσα.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε επικοινωνία με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Κωνσταντίνο Δημητρίου διέταξε την διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο.

Η ηγεσία του υπουργείου προτίθεται από την καινούργια σχολική χρονιά να επανεξετάσει το θέμα των σχολικών εκδρομών, διασφαλίζοντας ότι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα αναλαμβάνουν την μεταφορά και τη διαμονή των μαθητών καθώς θα είναι πιστοποιημένα, οι δε μαθητές πλήρως ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα.
«Όμηροι» στην Ελβετία 50 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές, λυκείου της Άρτας Άρον-άρον επιστρέφουν στην Ελλάδα «Όμηροι» στην Ελβετία 50 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές, λυκείου της Άρτας Άρον-άρον επιστρέφουν στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 23, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.